Nieuw format van bedenkers Blind Getrouwd: ‘Gestrand op Honeymoon Island’ in wereldprimeur bij VTM 2

Nieuw format van bedenkers Blind Getrouwd: ‘Gestrand op Honeymoon Island’ in wereldprimeur bij VTM 2

Een intrigerende combinatie van daten én overleven, dit voorjaar bij VTM 2

De Deense bedenkers van Married At First Sight pakken uit met een nieuw, grensverleggend en met emotie doorspekt datingformat. ‘Gestrand op Honeymoon Island’, de realityreeks die dating en survival op gedurfde wijze combineert, wordt voor het eerst gemaakt in Vlaanderen en wel door VTM 2. In het nieuwe programma worden vier koppels onder een tropische zon gematcht tijdens een huwelijksceremonie en vervolgens aan hun lot overgelaten op een onbewoond eiland. Avontuur, overleven en hopelijk ook een flinke dosis romantiek zijn dé ingrediënten van het nieuwe grote format van de bedenkers van Blind Getrouwd. ‘Gestand op Honeymoon Island’ wordt in wereldprimeur gemaakt en uitgezonden bij VTM 2. 

Worden ze zot van elkaar? En worden ze zot van de liefde of zot van miserie? Dat is dé vraag in ‘Gestrand op Honeymoon Island’. Acht avontuurlijke singles worden na een blitse speeddate van amper 30 seconden professioneel gematcht. Wie hun perfecte man of vrouw is, ontdekken ze in een paradijselijk oord aan het altaar. Nadat de vier kersverse koppels in het huwelijksbootje stappen, springen ze er meteen weer uit om te stranden aan de idyllische kust van hun onbewoonde eiland. Afgezien van de kletsnatte trouwkleren rond hun lijf hebben ze niets, enkel elkaar. Hun prille relatie wordt dan ook meteen stevig op de proef gesteld. Zonder beschutting, eten of sociaal contact kunnen ze er alleen maar leven van de liefde. Wordt het een honeymoon in hell en eindigen ze weer alleen? Of smeedt dit avontuur een onafscheidelijke band en vinden ze de ware liefde?

‘Gestrand op Honeymoon Island’ is van de hand van Snowman, het Deense productiehuis dat ook Married At First Sight bedacht, in Vlaanderen beter bekend als Blind Getrouwd. VTM 2 is de eerste zender wereldwijd die met ‘Gestrand op Honeymoon Island’ aan de slag gaat. De productie is in handen van PIT, het interne productiehuis van VTM én ook de Vlaamse maker van Blind Getrouwd. Zij vertalen het idee van Snowman voor het eerst naar het scherm. 

Kristine Willems, channelmanager VTM 2: "Ik ben trots dat we met VTM 2 als eerste ter wereld ‘the next big thing’ van de makers van Married at First Sight produceren en uitzenden. Het is niet eenvoudig om nieuwe formats te lanceren. Maar het geloof in het idee van Snowman is zo groot, dat we wel het lef móésten hebben om als eerste te springen. We blijven ambitieus bouwen aan VTM 2 met - naast sport - pure, eerlijk en verslavende reality als grote sterkhouder. Dat doen we met steeds grotere kleppers. Zoals nu, met Gestrand op Honeymoon Island.” 
Michael von Würden, managing director Snowman Productions: “Gestrand op Honeymoon Island is een luide, gedurfde en innovatieve kijk op datingformats. Wanneer je een nieuw programmaformat creëert is het essentieel dat je de handen in elkaar slaat met mensen die je respecteert en die even ambitieus zijn als jezelf. Bij VTM 2 en PIT hebben we die gevonden. Het is geen makkelijke opdracht om een nieuw programma van op papier tot leven te wekken, maar de mensen bij VTM 2 en PIT maakten die reis bijzonder en geslaagd”

 


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Lieze Schoofs Press Officer DPG Media

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde