Skip to Content
Neemt Anne-Sophie Breysem Piet Huysentruyt weer te grazen of geeft hij haar een koekje van eigen deeg?

Neemt Anne-Sophie Breysem Piet Huysentruyt weer te grazen of geeft hij haar een koekje van eigen deeg?

Finale van Snackmasters op dinsdag 27 oktober om 20.40 bij VTM

Op dinsdag 27 oktober om 20.40 staan Piet Huysentruyt en Anne-Sophie Breysem tegenover elkaar in de finale en komen we eindelijk te weten welke chef zich voortaan dé Snackmaster van 2020 mag noemen. Op het programma staan drie klassiekers van Jules Destrooper: de natuurboterwafel, de Parijse wafel en het amandelbrood (135 jaar oud en het oudste koekje uit de koekjescollectie).
Piet en Sofie streden eerder voor de replica van de Grills-chips waarbij Piet het onderspit moest delven.

Story image

Ik denk dat Piet zijn eer zal willen herstellen en er volledig voor zal gaan, maar ik ook! Ik lig er ‘s nachts zelfs van wakker”, klinkt het bij Anne-Sophie. Ook Piet is er niet helemaal gerust in: “Die Grills waren niet genoeg geanalyseerd, ik heb vanuit het chef-brein gedacht: het moet culinair perfect zijn, maar neen: het moet de fabriek zijn!

Beide chefs beginnen met de boterwafel. Acht jaar geleden maakte SOS Piet hier een aflevering over. Misschien kan Piet nog iets leren van zijn alter ego? Ook Anne-Sophie gaat ten rade bij SOS Piet. Maar terwijl Piet van zijn eigen recept afwijkt, beslist Anne-Sophie SOS Piet blindelings te volgen. Ook het amandelbrood wordt onder handen genomen. Anne-Sophie ruikt speculaas, Piet vooral kandijsuiker. Wiens neus heeft het bij het rechte eind?

Acht topchefs startten weken geleden aan een uitdaging die hen ver buiten hun comfortzone bracht. Elk van hen moest tot aan het gaatje gaan om een bekende snack zo goed mogelijk na te maken. Het oordeel van de jury van fabrieksmedewerkers was vaak keihard en dat zal in de finale niet anders zijn. Bij de cook-off krijgen beide finalisten slechts anderhalf uur de tijd om de drie koekjes na te maken. Wie zal de titel van Snackmasters 2020 op zijn/haar naam mogen schrijven?

Deze aflevering is ook te (her)bekijken op VTM GO.

Niet voor publicatie
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/ 
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://foto.dpgmedia.be

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde