Na complete reset stapt Emiel uit aan één van de grootste steenkoolmijnen van Europa, in het Duitse Ruhrgebied

Na complete reset stapt Emiel uit aan één van de grootste steenkoolmijnen van Europa, in het Duitse Ruhrgebied

Alle tips en misleidingen op een rij in ‘Bestemming X: Het Complot’, vanaf nu op VTM GO

In Bestemming X vormde één van de grootste steenkoolmijnen in Europa, gelegen in het Duitse Ruhrgebied, deze avond de laatste halte van de bus. Het werd meteen ook de allerlaatste halte voor Emiel (24, Loppem). Na een blinde busrit van zo’n 15 uur raakte de groep aan het begin van de aflevering het noorden helemaal kwijt. Hoewel Emiel na deze complete reset een belangrijk voordeel wist op te strijken, plaatste hij zijn X het verst van de bestemming. “Ik snap het echt niet. Maar goed, ik ga naar huis. Pinten pakken met Zeno”, klonk het toen hij de bus verliet.

Bekijk de exit van Emiel hier:

Na een lange en desoriënterende rit vanuit Venetië kwamen de kandidaten op een podium terecht. Volgens de internationale jury zette Dorien daar de strafste zangprestatie neer, waardoor ze een voordeel wist te bemachtigen. Dat voordeel bleek een dubieus randje te hebben. Ze werd voor een dilemma geplaatst: één minuut van de skyline genieten of een voordeel krijgen dat met wat geduld mogelijk van goudwaarde zou kunnen zijn. Zonder twijfelen koos ze voor optie twee, waardoor ze een kandidaat naar keuze het uitzicht moest gunnen. Dat werd Emiel, die dus als enige een glimp van de locatie kon opvangen. Hij kreeg er nog een verrassing bovenop: een totem gaf de richting van vijf vorige exitlocaties aan. Maar dat mocht dus niet baten…

Van het podium trok de groep naar de vrije natuur. Wie het dichts bij 7u15 een vuurpijl kon afsteken, verdiende een felbegeerde rit in de Very Important Passenger-ruimte. De enige tijdsindicatie die ze kregen? De sterren, de zon én een hoorn die exact één uur op voorhand zou blazen. Maar die hoorn hebben de kandidaten nooit gehoord… Doriens voordeel bleek namelijk een nadeel voor de andere kandidaten. Ze saboteerde gretig de boel, om daarna spoorloos te verdwijnen. 

Voor het finalespel hield de bus halt aan één van de grootste steenkoolmijnen van Europa. Die werd om ecologische redenen gesloten, en vormde nu de arena van een zenuwslopende afvalrace. Op duizelingwekkende hoogte trof Jef Dorien voor een finale confrontatie. Hij trok uiteindelijk aan het langste eind, wat hem een ongeziene beloning opleverde: een wereldbol met een X op de exacte exitlocatie.

Bekijk de video hier:

In de exclusieve spin-off ‘Bestemming X: Het Complot’ worden wekelijks alle verborgen tips uit de aflevering van die week onthuld, maar ook de welgeplaatste misleidingen. ‘Bestemming X: Het Complot’ is elke maandag meteen na Bestemming X te zien op VTM GO en ook op zaterdag om 23u00 bij VTM.  

Niet voor publicatie:

​​De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande video's zijn over te nemen via deze embedcodes:

  • Exit Emiel: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/366001?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>
  • Confrontatie Jef en Dorien: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/365995?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>
Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde