MYN versus VONK: Olga Leyers en Axel Daeseleire geven stemadvies in Mijn Restaurant
Elke dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM
Terwijl Kortrijk en Gent een vrijstelling op zak hebben, zitten Antwerpen (VONK) en Genk (MYN) in de gevarenzone. Beide restaurants zijn genomineerd voor een allereerste sluiting en hun lot ligt in handen van de kijkers. Eén van hen zal onherroepelijk de deuren moeten sluiten, maar niet voor twee bekende foodiekoppels hun stemadvies hebben gegeven. Olga Leyers en haar man Giancarlo Angeletti en Axel Daeseleire met zijn partner Maxine van Gils gaan op culinaire missie. “We hebben al veel gezien op televisie maar je moet het in het echt meemaken om een goed oordeel te kunnen geven”, klinkt het. Ze proeven, oordelen en geven de kijkers met twijfels een duwtje in de rug. Welk restaurant krijgt hun stem?
"Ik hou mijn hart vast. Wat we gezien hebben op tv belooft niet veel goeds", zegt Olga bij aankomst in Genk. Maar MYN verrast het koppel met een volledige Italiaanse transformatie. Nieuwe kaart, nieuwe aanpak en Wout als chef. Een gewaagde zet vlak voor een mogelijke sluiting. De gerechten brengen onverwachte reacties teweeg. "Ik zou alleen al voor de familie van Alessio terugkomen", lacht Olga over de warme, familiale sfeer. Al maakt niet álles op hun bord indruk... "Dit zijn de meest nutteloze calorieën die ik in mijn leven al naar binnen heb gespeeld", klinkt het genadeloos. In VONK is Giancarlo in de wolken over de steak tartaar: "Één van de beste die ik in mijn leven al gegeten heb!" Maar over de bijgerechten zijn ze minder lovend... Tot Jonas met een onverwachte verrassing komt. Is dit voldoende voor hun stem?
"Wij eten veel en graag", lacht Axel bij de start van hun tour. En dat mogen ze ook. Het koppel start in VONK, waar ze het restaurant, de service én het eten aan een scherp oordeel onderwerpen. Alles wordt opgemerkt, zélfs een vlekje op Maartens vest. "Ik heb last van beroepsmisvorming. Ik heb sinds mijn 15de in de horeca gewerkt en de chef was hard core. Ik heb echt op details leren letten", lacht Maxine. Maar het vlees krijgt hen wel stil. "Het vlees was ontzettend goed. Met grof zout, dat is hoe het moet!", vindt Axel. In MYN verloopt de ontvangst stroef en ook het voorgerecht kan Maxine niet meteen bekoren. “Ik denk dat ze heel veel flessen olijfolie bestellen.” Maar dan slaat de Limburgse gastvrijheid toe. Niet alleen het team doet er alles aan om te overtuigen, ook de andere gasten in het restaurant willen Axel en Maxine warm maken voor MYN. Ze delen spontaan hun gerechten en hun enthousiasme… Is die Limburgse charme genoeg om hun stem te winnen?
Bekijk hier de preview uit de aflevering:

Terwijl de spanning in Antwerpen en Genk om te snijden is, heerst er in Kortrijk een uitgelaten sfeer. Aristide en Charlotte zitten op een roze wolk na hun vrijstelling. "Ademruimte om dingen te proberen en op punt te zetten", zegt Aristide opgelucht. In Gent daarentegen hangen donkere wolken. Ondanks hun vrijstelling kampt het team met financiële zorgen en interne spanningen. "Mijn brein ging in complete kortsluiting. Mijn lichaam begon in hyperdrive te gaan", vertelt Ruslan.
Mijn Restaurant: elke dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM en op VTM GO. Stemmen voor MYN of VONK kan tot na de aflevering van dinsdag 25 november via vtm.be. Nieuwsgierig naar de gerechten en de sfeer? Reserveer een tafeltje in datcha (Gent), MYN (Genk), Lucien (Kortrijk) of VONK (Antwerpen) via vtm.be.
Niet voor publicatie:
Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://embed.mychannels.video/production/1981751?external=true&loop=false&aspect_ratio=16%3A9&auto_play=false&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>








