Miss Amazing: vrouwen met verstandelijke beperking gaan op zoek naar meer zelfvertrouwen in verkiezing

Miss Amazing: vrouwen met verstandelijke beperking gaan op zoek naar meer zelfvertrouwen in verkiezing

Telefacts Zomer op dinsdag 20 augustus om 22.45 bij VTM

Story image

Telefacts Zomer gaat op dinsdag 20 augustus achter de schermen bij de Miss Amazing-verkiezing. Geen typische schoonheidswedstrijd, maar een wedstrijd voor meisjes en vrouwen met een verstandelijke beperking.

Anders dan bij een gewone verkiezing telt niet het uiterlijk, maar de vaardigheden van de dames. Miss Amazing draait onder meer om zelfvertrouwen krijgen. Organisatrice Jordan Somer: “Optreden op het podium werkt ongelooflijk therapeutisch, vooral voor meisjes en vrouwen met autisme. Eén-op-één kunnen ze zich niet goed uitdrukken, maar als ze optreden of een gedicht voordragen, kunnen ze zich uitdrukken op een manier die je niet vaak ziet in privégesprekken.”

We maken kennis met Abigail Manery, 17 jaar en een leerlinge in het vijfde middelbaar. Abigail heeft een ontwikkelingsachterstand en een cognitieve stoornis. Ze voelt zich vaak heel onzeker en heeft weinig zelfvertrouwen. Ook wordt ze gepest op school. Abigail hoopt door haar deelname nieuwe vrienden te maken: “Het is moeilijk om bevriend te zijn met mensen die anders zijn. Ze snappen immers niet altijd wat je zegt. Ik ben heel vaak alleen, word niet uitgenodigd op feestjes en kan geen leuke dingen doen met vrienden”. Voor Abigail is de Miss Amazing-verkiezing een nieuw begin. We zien het meisje openbloeien en zijn getuige van een nieuwe vriendschap.

Niet voor publicatie: 
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. 
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde