Skip to Content
Metselaar Marleen bereikt een hoogtepunt op de werf: “De laatste steen is gelegd!”

Metselaar Marleen bereikt een hoogtepunt op de werf: “De laatste steen is gelegd!”

Lady Bouwers: morgen, dinsdag 18 mei, om 21.40 bij VTM 2

Story image

“Dat appartement blijft hier nog heel lang staan en gaat zeker nog 100 jaar mee!” Morgen, dinsdag 18 mei, zetten metselaar Marleen en haar collega’s in Lady Bouwers de eindspurt in naar de laatste steen. “We krijgen nu frieten als lunch omdat het vandaag ‘meiboomviering’ is. Dat is wanneer het bovenste punt van de bouw bereikt is. Er wordt dan altijd iets gedaan.” Marleen geeft zichzelf voor de volle 100%, maar verliest een goede werkhouding nooit uit het oog: “Zie eens hoe die mannen voorovergebogen staan… En ‘s avonds hebben ze dan zeer aan hun rug. Ik ga altijd door mijn knieën zoals een ‘kikvors’. Ik ben niet de oude rot, maar het oud zot!”, lacht ze.  

Op de bouwwerf in het Brusselse bestuurt Evi de torenkraan vandaag vanop de grond. En dat loopt niet van een leien dakje… “Mannen willen niet altijd luisteren naar mij. Ze moeten het maar weten dan. Nu hebben ze 22.000 keer meer werk”, klinkt het. Als enige vrouw op de werf heeft Evi naar eigen zeggen ook zo haar privileges: “Deze toiletten zijn eigenlijk voor de mensen die hier vergaderen. Ik ga niet op zo’n werftoilet. Daar zitten misschien 300 mensen per dag op!” 

Bij vloerders Jolien en Claudia staat er een zware klus op de planning. Ze moeten 80 vierkante meter oprit en parking vloeren van een riante villa. Snel smeren en op de tanden bijten is de boodschap: “Binnen smeren we ongeveer 6 mm en hier zal het eerder 10 zijn. Het gewicht dat je moet verzetten met je handen is dus veel groter. Het zijn ook grotere steentjes en straffere lijm”, vertelt Claudia. 

De afleveringen van Lady Bouwers zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:
De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.
Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be.

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde