Skip to Content
Mathias Coppens verzamelt vrouwelijk geweld in De Omgekeerde Wereld

Mathias Coppens verzamelt vrouwelijk geweld in De Omgekeerde Wereld

Van dinsdag 13 tot en met donderdag 15 juli om 21.55 bij VTM

Quizmaster Mathias Coppens is vanaf morgen, dinsdag 13 juli, terug met De Omgekeerde Wereld bij VTM. Van dinsdag tot en met donderdag beantwoordt de crème de la crème van bekend Vlaanderen de vragen van Mathias. Aan de kandidatenduo’s in de studio om die antwoorden perfect in te schatten en zo met een mooi geldbedrag naar huis te gaan. Deze week zijn de meisjes aan de macht.

Dinsdag 13 juli met Natalia, Conner Rousseau, Andy Peelman, Ian Thomas en Freddy De Kerpel

Morgen, dinsdag 13 juli, zijn partners Benjamin & Hanne (Kortenberg & Lubbeek) en moeder en dochter Lieve & Erika (Schiplaken & Elewijt) de quizduo’s van dienst. Weten zij wat Natalia, Conner Rousseau, Andy Peelman, Ian Thomas en Freddy De Kerpel weten? Bij één van hen treedt er enige verwarring op bij de vraag welke prijs Elena Castro Suarez en Angeline Flor Pua wonnen. “De Nobelprijs?” Aan Conner Rousseau om het antwoord te geven op de vraag wat ‘hakken’ is. “Of ik zelf een hakker ben? Eerder een jumper”, klinkt het. Andy Peelman is dan weer verbaasd over de herkomst van aardappelen. “Zijn die niet van bij ons? Is dat Amerikaans? Die patatten komen van ginder of wat? Dat ze er dan nooit aan gedacht hebben om die in het frietvet te gooien…” En wie scoort het best in de doe-opdracht: om ter snelst een beha openen met één hand?

Bekijk de preview van de doe-opdracht hier:

Woensdag 14 juli met Danira Boukhriss, Astrid Coppens, Nora Gharib, Shania Gooris en Stephanie Planckaert

Ooit samen meedoen met een quiz stond al altijd op de bucketlist van zussen Elke & Joke (Lokeren). Zij nemen het op woensdag 14 juli op tegen beste vriendinnen (en ook familieleden, “maar het is ingewikkeld”) Sofie & Marieke (Pelt). Aan hen om in te schatten welke kennis bij welke bekende Vlaming hoort. Die bekende Vlamingen, dat is deze keer een vrouwenclubje met Astrid Coppens, Danira Boukhriss, Nora Gharib, Stephanie Planckaert en Shania Gooris. De quizvragen over mannen maken de tongen los. Wie beweert op een date als eerste te letten op… de nek en onderarmen van een man? En wie kreeg ooit de openingszin ‘Als ik met u mee naar huis ga, is het om een kind te krijgen’? “En dat is dan ook nog mijn man geworden”, wordt er nog aan toegevoegd. “Maar ik had wel wat gedronken.

Donderdag 15 juli met Philippe Geubels, Wendy Van Wanten, Nina Derwael, Michel Van den Brande en Sammy Mahdi

In de weekfinale op donderdag 15 juli kan de verscheidenheid aan bekende Vlamingen nauwelijks groter zijn. Een stand-up comedian, een stellingbouwer, een politicus, een Vlaamse nachtegaal en zowat de meest lenige vrouw van ons land leven zich uit met de quizvragen van Mathias. Weten de kandidaten wat Philippe Geubels, Michel Van den Brande, Sammy Mahdi, Wendy Van Wanten en Nina Derwael weten? De beste duo’s van de voorbije week nemen het tegen elkaar op. De winnaar krijgt een ticket voor de halve finales en komt een stap dichter bij 10.000 euro extra prijzengeld. Michel Van den Brande doet alvast zijn uiterste best om zoveel mogelijk ingrediënten van een Giant op te sommen. Eén probleem: wat ís dat juist, een Giant? “Iets met suiker?


Niet voor publicatie:
​De foto's uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

De bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:
<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/237348?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde