Martyna wordt detentiebegeleider en welke job hebben de experten in petto voor Sarah en Audric? 

Martyna wordt detentiebegeleider en welke job hebben de experten in petto voor Sarah en Audric? 

Blind Gesprongen op donderdag 14 maart om 21u50 bij VTM

Op donderdag 14 maart maakt Nora Gharib in Blind Gesprongen kennis met Sarah (30, uit Melle). Ondanks haar vijfjarige carrière als etalagiste, worstelt Sarah met een bore-out en de constante strijd tegen de dagelijkse sleur. “Ik heb totaal de verkeerde job. Ik weet al 30 jaar niet wat ik wil doen met mijn leven dus ik heb echt hulp nodig. Het is heel uitputtend om elke dag te rijden naar een plaats waar je niet graag bent en jezelf een nummertje voelt”, klinkt het. In haar vrije tijd geeft Sarah dramalessen aan jongeren en laat ze haar creativiteit los op grafische ontwerpen. “Haar talenten worden onderbenut, als daar niet op wordt ingezet, dan ben je ongelukkig”, klinkt het bij expert Ann De Bisschop. Wat hebben de experts in petto voor Sarah? Het enige wat zij nog moet doen is… ontslag nemen. 

Vorige week stond Martyna's (uit Londerzeel) wereld op z'n kop. Nora bracht haar geblinddoekt naar de gevangenis van Dendermonde. Daar ontdekte ze samen met haar nieuwe collega's dat ze aan de slag mocht als detentiebegeleider. Met een bonzend hart, maar boordevol enthousiasme, begint Martyna aan haar intensieve opleiding van drie weken. Tijdens deze training leert ze alles over veiligheid, observeren en hoe ze de cellen moet 'sweepen'. "Je kunt zoveel missen", geeft Martyna toe. “Ik word geconfronteerd met situaties die niet makkelijk zijn en zich kunnen voordoen achter de gevangenismuren”, klinkt het. Hoe bevalt haar eerste werkdag?

Bekijk hier de preview uit de aflevering: 

Nora maakte eveneens kennis met Audric (uit Oostrozebeke). Ondanks zijn beperking, houdt hij van actie. Experts Stijn Baert, Ann De Bisschop en Lize Gengler van VDAB brainstormen over uitdagende mogelijkheden.  “Misschien moeten we net iets doen met zintuigen en het feit dat hij niet goed kan zien gebruiken als een voordeel”, klinkt het bij Ann. En ook Lize denkt out of the box en zit op de piste van beroepsduiker. Om die opleiding te starten, moet Audric eerst slagen voor een toelatingsproef. De test zal zijn conditie, doorzettingsvermogen en stressbestendigheid op de proef stellen. Slaagt Audric voor deze uitdagende tests?


Niet voor publicatie: 

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande preview kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/431141?auto_mute=true&auto_play=true&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde