Make Belgium Great Again lanceert grote Pleegdag op zaterdag 23 november

Make Belgium Great Again lanceert grote Pleegdag op zaterdag 23 november

Na de Grote Blind Gedropt vrijwilligersdag organiseert Frances Lefebure nu ook een pleegdag in elke Vlaamse provincie. Op deze pleegdag kunnen geïnteresseerden zich ten volle informeren over pleegzorg, maar ook hun eerste stap zetten als mogelijke toekomstige pleegouder.

Story image

De pleegdag wordt georganiseerd in samenwerking met Pleegzorg Vlaanderen en gaat door op zaterdag 23/11 in Genk (Sociaal Huis Porta Vida), Torhout (Sint-Rembertscollege), Antwerpen (Universiteit Antwerpen, Stadscampus), Gent (Hogeschool Gent, Campus Schoonmeersen) en Leuven (Jeugdcentrum Vleugel F). De aanwezigen krijgen een uitgebreide introductie en op elke locatie worden tal van infosessies en activiteiten georganiseerd. Ook kinderen zijn welkom en zullen zich niet vervelen.

Meer info en inschrijven via www.pleegdag.be

De Grote Blind Gedropt vrijwilligersdag

Story image

Zaterdag werden zes bekende gezichten blind gedropt in een van de vele vrijwilligersorganisaties die nog vrijwilligers zoeken om hun werking te kunnen voortzetten. 

  • Frances Lefebure stapte op de trein bij Stoomtrein Maldegem Eeklo, een erfgoedorganisatie die het historisch, cultureel trein-erfgoed in ere wil houden.
  • Belle Perez ging aan de slag met Lovely therapy horses en trok geblinddoekt naar een rusthuis om de bewoners te laten kennismaken met mobiele therapie met paarden.
  • Sieg De Doncker werd aan het werk gezet bij vzw Maakbar, een organisatie die focust op de hersteleconomie. Sieg stak de handen uit de mouwen om kapotte toestellen te herstellen.
  • Maarten en Dorothee van Qmusic gingen voor organisatie ‘Vier het leven’ enkele ouderen thuis oppikken en vergezelden hen op culturele uitstap.
  • Dina Tersago tot slot, zette zich in voor Pinocchio, een organisatie die zich inzet voor kinderen met Brandwonden. Zij ging met een aantal jongeren op uitstap naar de Zoo in Antwerpen. 

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde