Skip to Content
Make 2020 Great Again brengt maar liefst €2.389.940 op voor kinderen in armoede

Make 2020 Great Again brengt maar liefst €2.389.940 op voor kinderen in armoede

Frances Lefebure en haar superverspreiders onthullen slotbedrag in speciale uitzending bij VTM en maken kinderen in armoede blij met een cadeautje

Story image

Frances Lefebure en haar superverspreiders An Lemmens, Gloria Boateng en Ann Van Elsen sloten het jaar 2020 vanavond al in schoonheid af. Hun inzamelactie Make 2020 Great Again bracht maar liefst €2.389.940 op voor kinderen die in armoede leven en dat nog geen drie weken na de lancering. Dat onthulden de vier vanavond, dinsdag 29 december 2020, live in de speciale uitzending Make 2020 Great Again bij VTM. 

Dat Make 2020 Great Again na amper drie weken zo’n succes is geworden, overdondert ook Frances Lefebure: “We speelden al langer met het idee om met dit thema iets te doen, maar zo'n respons hadden we niet verwacht. Na amper één week deden er al liefst 25.000 mensen mee aan onze actie en werd er meer dan 1 miljoen euro ingezameld. Dat we dat bedrag nu nog hebben kunnen verdubbelen tot €2.389.940, is echt waanzinnig. Het probleem rond kinderarmoede in ons land is door onze actie natuurlijk niet opgelost. Maar door het feit dat er de afgelopen weken zo massaal over het thema is gesproken en er dit jaar zoveel kinderen toch een mooi kerstcadeau krijgen, hebben we allemaal samen ons land toch weer een tikkel greater gemaakt.” 

In de uitzending van Make 2020 Great Again bij VTM werden meteen ook al heel wat cadeautjes overhandigd. Zo kreeg onder andere de 4-jarige Kenji, het zoontje van alleenstaande mama Tanja, het cadeau waar hij van droomde: een eigen step. ‘Kerstelf’ An Lemmens bedacht bovendien een originele manier om het kerstgeschenk van Kenji, die enorm houdt van graafmachines, te bezorgen. En Kenji was niet de enige gelukkige. Frances en haar superverspreiders zorgden er samen voor dat er al zo veel mogelijk cadeautjes verspreid konden worden over verschillende armoedeorganisaties.

Hoe Kenji zijn cadeautje kreeg, is te zien in deze video:

Story image

De superverspreiders lieten de voorbije weken niets aan het toeval over om zo veel mogelijk mensen te overtuigen om een cadeautje te kopen. Ann Van Elsen prankte haar dochters en presenteerde een speciale uitzending rond armoede op radiozender Joe, waarin ze met acteur Dominique Van Malder en Helmut Lotti over hun moeilijke jeugd praatte. Ze trok ook met Dominique naar zijn oude school in Dendermonde, waar hij zich liet verrassen door zijn voormalige meester Luc. Gloria Boateng nam heel wat influencers beet met een bijzondere unboxing video en rapte mee in de Make 2020 Great Again-song die An Lemmens samen met Helmut Lotti maakte. De twee gingen daarvoor van deur tot deur en doopten You Can Make Me Whole Again van Atomic Kitten om tot We Can Make It Great Again. De volledige song en bijhorende videoclip met gastrollen voor o.a. Kürt Rogiers, Dina Tersago en Laura Tesoro toonden ze voor het eerst in de slotuitzending.

De volledige Make 2020 Great Again-song met heel wat bekende Vlamingen in de hoofdrol is hier te bekijken:

Story image

Frances en haar superverspreiders deden dat allemaal met één doel: zoveel mogelijk cadeautjes inzamelen. Met de slotsom van €2.389.940 kunnen ze duizenden kinderen in armoede een geschenk bezorgen. Frances, An, Gloria en Ann sloten de uitzending dan ook af met een grote ‘dankjewel’ voor iedereen die een pak van zijn hart schonk. “Om het met de woorden van Helmut Lotti af te sluiten: we can make it great again”, besloot An Lemmens. Cadeautjes kopen blijft nog tot 31 december 2020 mogelijk via makebelgiumgreatagain.be.

Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be
Bovenstaande video's zijn over te nemen via deze embedcodes:

- Cadeautje voor Kenji: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/189022?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>
- Make 2020 Great Again-song: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/189023?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde