Luxegoederen onder de hamer bij de politie en op vakantie naar een megaresort in Telefacts Zomer

Luxegoederen onder de hamer bij de politie en op vakantie naar een megaresort in Telefacts Zomer

Dinsdag 7 en donderdag 9 juli om 21.55

Van diamanten Rolex-horloges tot designerkleren, van tassen van Hermès tot peperdure bolides. Miljoenen euro's aan illegaal verkregen goederen gaan onder de hamer tijdens politieveilingen in Groot-Brittannië. Op dinsdag 7 juli om 21.55 neemt Telefacts Zomer de kijkers mee op een veiling waar tientallen Rolex-horloges van 30.000 euro per stuk geveild worden. 

Het zijn luxegoederen die de politie in beslag nam bij criminelen die op sociale netwerksites als Instagram te koop liepen met hun dure levensstijl en zo tegen de lamp liepen. De opbrengst van de veiling moet hoog zijn, want ze gaat naar een bijzonder doel: de slachtoffers die opgelicht zijn door diezelfde criminelen. De kijker leert de criminelen kennen die afscheid moeten nemen van hun luxeleven, de slachtoffers die opgelicht werden en de kopers die zich tegoed doen aan betaalbare luxe. 

Op donderdagavond 9 juli om 21.55 staat er nog meer luxe op het programma en reist Telefacts Zomer naar één van de grootste en meest luxueuze hotels ter wereld: Baha Mar. Het megaresort is gelegen in de Bahama’s en ontvangt jaarlijks om en bij het miljoen vakantiegangers. Maar wie zegt dat groot niet exclusief kan zijn? Het hotelcomplex is erop gebrand om mensen de vakantie van hun leven te bezorgen, of je nu een familie met kinderen bent of wilt gokken voor grof geld. Alles kan. Zelfs een golfbaan waar de holes elke dag van plek veranderen.

Het hotel telt 2.200 kamers, 284 privéresidenties, een casino van haast 10.000 m² en 5.000 werknemers die er alles aan doen om het de gasten naar hun zin te maken. De presidentiële suite is zelfs zo exclusief dat je ze niet zelf kan boeken. Je moet uitgenodigd worden om hier te mogen logeren. Telefacts Zomer duikt op donderdagavond in dit bad van luxe. 

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde