Skip to Content
Luk Alloo op de achterbank van de lokale verkeerspolitie: “Opvallend dat weggebruikers enorme risico’s blijven nemen”

Luk Alloo op de achterbank van de lokale verkeerspolitie: “Opvallend dat weggebruikers enorme risico’s blijven nemen”

Nieuw seizoen vanaf morgen, donderdag 8 september, om 21u40 bij VTM

Vanaf morgen, donderdag 8 september om 21u40, volgt Luk Alloo de verkeerspolitie met een nieuw arsenaal aan overtredingen: te snel rijden in de bebouwde kom, foutparkeerders, illegaal rijden… Alloo volgt de lokale verkeersagenten van Gent en Sint-Niklaas terwijl ze ingrijpen, bemiddelen en verzoenen, maar ook beboeten, achtervolgen en oppakken. 

De overtredingen en bijgevolg de verkeersboetes zijn niet van de minste. In een straat die wegens wegenwerken is afgesloten, negeren verschillende chauffeurs het verbodsbord. Ze krijgen een boete van 174 euro. “Anders moet ik 3 kilometer omrijden, dus neem ik het risico”, luidt het bij chauffeur Martin.

De boetes worden steeds hoger. Zo wordt het gebruik van een smartphone achter het stuur nu bestraft met een boete van maar liefst 174 euro. Toch blijken weinig bestuurders er van wakker te liggen, 25% van de Belgische bevolking gebruikt zijn gsm tijdens het rijden en 8% van de dodelijke ongevallen houdt verband met het gebruik van de gsm achter het stuur. “Ik was niet aan het bellen”, “Iedereen doet het”, “Het is sterker dan mezelf”; klinkt het dan bij bestuurders. “Eigenlijk zouden de boetes nog hoger mogen zijn. Het schrikt de mensen niet af, ze blijven hun zin doen”, besluit politieagent Duncan.

Verder krijgt Luk Alloo te maken met illegaal rijden. In Sint-Niklaas wordt een achtervolging ingezet door de politie en wordt de auto aan de kant gezet. De bestuurder heeft geen rijbewijs. Zijn auto wordt getakeld en hij wordt meegenomen naar het politiekantoor. Die nonchalante mentaliteit blijft Luk Alloo verbazen: “Opvallend dat weggebruikers enorme risico’s blijven nemen.”

Het nieuwe seizoen van Alloo bij de Verkeerspolitie, op 8 september om 21u40 bij VTM en ook op VTM GO.


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Delphine Dehairs Jr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde