Skip to Content
Luk Alloo ontmoet vier Vlamingen die leven in het verleden en schetst hun verhaal in ‘Alloo’

Luk Alloo ontmoet vier Vlamingen die leven in het verleden en schetst hun verhaal in ‘Alloo’

Morgen, woensdag 10 maart, om 21.50 bij VTM

Luk Alloo belicht morgen, woensdag 10 maart om 21.50, een nieuw thema in ‘Alloo’ bij VTM. Luk ontmoet in de tweede aflevering vier Vlamingen die in het verleden leven, elk met hun eigen verhaal. Zo ontsnapt Jacques (73) bewust aan de waan van de dag, leeft hij op zijn eigen ritme en zit hij in zijn eigenwijze biotoop: de elektronica. Al 40 jaar leeft Jacques tussen meters hoog gestapelde luidsprekers, radio’s, bandopnemers, platendraaiers, jukeboxen, cassetterecorders en televisies.

Luk Alloo: “Ik geloofde mijn ogen niet. Zijn werktafel is bijna onvindbaar tussen al de elektrische toestellen. Jacques is een levende wetenschappelijke en technische encyclopedie. Hij kent alle merken en alle soorten toestellen, lampen, wisselstukken en zekeringen tot 70 jaar terug. Jacques interviewen was niet makkelijk, want hij begon telkens over een bepaald type radio uit 1931 of een platendraaier uit 1968. Hij is zo gepassioneerd, werkt tot ’s avonds laat en nam daardoor geen tijd om te huwen of een gezinsleven na te streven.”

Bekijk de video hier:

Roger (82) reed voor het eerst met een auto toen hij acht jaar was. Later werd hij garagist en sindsdien verzamelt hij oude wagens. Zijn loods ademt nostalgie en melancholie. Het is een waar museum met zestig auto’s: een Rollys Royces uit 1935, Mercedessen uit 1959, een Ford T uit 1927, … “Er staat hier voor een fortuin aan wagens zegt men, maar dat interesseert mij niet. Als ik elke dag mijn brood en melk kan betalen, ben ik gelukkig. Mijn gezondheid primeert. Ik hoop alleen dat mijn kleinzoon mijn passie overneemt, want mijn zoon is niet wild van mijn verzameling”, vertelt Roger.

Mariette (79) woont in een zeldzaam geworden rijhuisje met een fluitketel op de ouderwetse kolenkachel en een antieke staande klok. Alles in haar interieur doet herinneren aan de tijd van toen. “Ik heb hier drie dochters en twee zonen grootgebracht. Alles moet hier zo blijven. Ze moeten niet afkomen met nieuwe zetels of nieuw behangpapier. Als ik ooit moet verhuizen naar een rusthuis, ga ik liever meteen naar het kerkhof”, aldus Mariette.

Ook Roger (80) zit nog heerlijk vast in het verleden en is nog steeds actief als fietsenmaker. Hij leeft in zijn kleine wereld. Het ouderlijk huis zal hij nooit verbouwen en hij wil zeker geen visionaire gadgets. “Ik werk sinds 1963 elke dag, zeven op zeven. Mijn fietsen kosten 707 of 618 euro, geen ronde getallen voor mij”, lacht Roger. “Mijn vrouw overleed 14 jaar geleden. Het alleen zijn is niet makkelijk, maar ik blijf doorwerken om nog onder de mensen te komen.”

Luk Alloo: “Niet iedereen wil in zesde versnelling leven en gegijzeld worden door de allernieuwste snufjes. Sommige Vlamingen vinden het geluk door aan een eigen tempo te leven in een melancholisch kader. Het is aandoenlijk en ontroerend om zien dat mensen zweren bij de kleine en grote persoonlijke herinneringen.”

De afleveringen van Alloo zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:
​De foto's uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

De bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:
<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/202203?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde