Loïc, de kerel die geen kok mocht worden, duikt gloednieuwe keuken in

Loic: Zot van Koken, vanaf 2 september elke weekdag om 18.00

Story image

Vanaf 2 september tovert de 25-jarige Loïc Van Impe om 18.00 passie op je bord én op je scherm. De foodvlogger kreeg het kokerellen thuis met de paplepel mee en leerde koken dankzij miljoenen filmpjes, online én op tv. Ondertussen zijn ook zíjn recepten enorm populair op zowel Facebook, Instagram als Youtube. Zijn vlotte babbel en gepassioneerde, frisse manier van vertellen en koken, maken dat het jonge kooktalent vanaf maandag 2 september zijn eigen kookprogramma krijgt: Loïc: Zot van Koken. Elke weekdag maakt hij een lekker en toegankelijk gerecht, waarin telkens één ingrediënt ‘van bij ons’ centraal staat. Maar vooraleer hij begint te koken, gaat hij op bezoek bij iemand die gepassioneerd is door voeding, op welke manier dan ook. Dat kan een groenteteler zijn maar evengoed een kaasproducent of een ambachtelijke brouwer.

WEEK 1

  • Maandag 02/09: Krokante kip met gebakken aardappelen en appelmoes
  • Dinsdag 03/09: Gelakte aubergine met eend
  • Woensdag 04/09: Chocolate cookie met chai latté
  • Donderdag 05/09: Orechiette met courgettes en pancetta
  • Vrijdag 06/09: Ribbetjes met maïs en koolsla
Loïc: “Ik vind het geweldig dat ik nu ook op het grote scherm mijn ding mag doen, ‘op de wilden boef’. Leergierigheid en improvisatie zijn voor mij het allerbelangrijkste. Ik lap graag de regels aan mijn laars. Maten, gewichten, hoeveelheden… Ik kook liever op gevoel dan alles exact af te meten. Wanneer ik achter het fornuis sta, begin ik te freestylen en gebruik ik mijn kennis uit àl wat ik ooit op tv zag om tot het lekkerste resultaat te komen.”

OVER LOÏC

Loïc heeft drie grote passies: zaalvoetbal, muziek en koken. Hij speelt gitaar in een hardrock-punkband en ook koken is voor hem pure rock & roll. Het culinaire zit in zijn genen: zijn moeder en vader zijn kok en al van kinds af aan deed hij zelf niet liever dan in de potten roeren in de delicatessenzaak van zijn mama, waar hij de ogen uit zijn kop keek en leergierig over haar schouder loerde. Toch wilde zijn moeder niet dat hij de zaak overnam. “Een kok staat in de keuken wanneer andere mensen feesten”, zei ze wanneer haar zoon luidop over een eigen restaurant droomde. Loïc besloot naar het RITCS te gaan, waar hij afstudeerde als monteur, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij leerde nog beter koken dankzij ontelbare kookboeken, en miljoenen filmpjes die hij op televisie en online zag.

Nog  tijdens zijn studies begon hij #kotfood-filmpjes te draaien voor studenten die hun vrije tijd liever aan social media dan aan kookboeken spendeerden. In 2013 - amper 19 toen - deed hij mee aan het VTM-programma The Taste. De finale won hij net niet, maar wel het eeuwige respect van o.a. jurylid en topchef Gert De Mangeleer, voormalig eigenaar van het driesterrenrestaurant Hertog Jan. Toen hij afgestudeerd was, begon de gepassioneerde kok een tweede reeks vlogs op Facebook. Ook op Youtube en Instagram deelt hij zijn culinaire avonturen. Liever een papieren dan digitale versie? Geen nood, Loïc mag zich ook auteur noemen, met zijn boek The Rookie Cook.

Loïcs kookprogramma wordt geproduceerd door Lecter Media.

Story image

Social media:
Volg @loicfood op Facebook, Instagram en YouTube

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde