LEGO Masters zoekt de beste bruggenbouwer van de Lage Landen

LEGO Masters zoekt de beste bruggenbouwer van de Lage Landen

Aflevering 5 van LEGO® Masters op zaterdag 9 mei om 20.20 bij VTM

Story image

Op zaterdag 9 mei zijn nog 5 teams in de running in LEGO Masters om 20.20 bij VTM. In deze vijfde aflevering worden de Vlaamse en Nederlandse duo’s danig op de proef gesteld door twee opdrachten.

Story image

In de eerste opdracht krijgen de deelnemers een voertuig van Brickmaster Bas, waar ze een eigen, grotere versie van moeten maken. Maar LEGO Masters zou LEGO Masters niet zijn, moest Bas niet nog een verrassing in petto hebben. Dat stuit sommige deelnemers tegen de borst, die flink schrikken van de verrassende switch die Bas in gedachten heeft. Nog meer dan anders komen de deelnemers onder flinke druk te staan, en het dagenlange bouwen begint zijn tol te eisen, onder andere bij Jan. 

Voor opdracht twee moeten de duo’s in 10 uur tijd een zo stevig mogelijke brug bouwen want er moet een truck overheen kunnen rijden! De brug die het meeste gewicht kan dragen, wint en is meteen goed voor een spectaculair einde van de aflevering.

AL MEER DAN 20.000 MENSEN EN KINDEREN DEDEN MEE AAN DE HOME CHALLENGES
Wat te doen in deze corona-tijden buiten LEGO MASTERS kijken? Mee bouwen natuurlijk! Elke week kondigt Kürt Rogiers een nieuwe home challenge aan en ondertussen liepen maar liefst meer dan 20.000 foto’s en video’s binnen van vlijtige Lego Masters thuis. Enkele voorbeelden van de vorige opdracht ‘deel jouw hoogste wolkenkrabber’:

Op zaterdag 9 mei wordt de vijfde thuisopdracht aangekondigd, waarna iedereen die meedoet opgeroepen wordt om een leuke foto of video van zijn creatie te delen op Instagram met #wijzijnLEGOmasters.

Niet voor publicatie:
- Legal line: LEGO, the LEGO logo, LEGO Masters, the Minifigure figurine, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group
- Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
- Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde