Leden van coverband Pearly Pete eren hun overleden frontman

Leden van coverband Pearly Pete eren hun overleden frontman

Studio Stan, aflevering 5 op dinsdag 1 oktober om 20.35 bij VTM

Story image

In de vijfde aflevering van Studio Stan ontvangt Stan Van Samang de muzikale vrienden van Peter Leyder. Toen hij onverwacht overleed, kwam dat niet alleen hard aan bij zijn familie, maar ook bij de muzikanten van zijn coverband Pearly Pete, waarvan hij de frontman was. Peters grote droom was om ooit een liedje op te nemen in een echte studio. Een droom die zijn vrienden nu als eerbetoon willen waarmaken.

De song die de band op plaat wil vastleggen is Message To My Girl van Split Enz, het favoriete liedje van Peter. Ook voor zijn weduwe Ilse betekent die song heel veel. Wanneer de band komt aanzetten met een oude stemopname van Peter wil producer Jeroen Swinnen proberen de stem van de overleden zanger mee in de mix te krijgen.

Stan ontvangt ook Yamina, een plastisch chirurge in opleiding die zich specialiseert in borstreconstructies. Zij krijgt van haar patiënten vaak te horen dat ze zich na een operatie opnieuw een 'natural woman' voelen. Daarom komt Yamina een eigen versie van het gelijknamige nummer van Aretha Franklin opnemen, die ze later in het operatiekwartier kan laten weerklinken.

Story image

Ilona is hoogzwanger van haar eerste kindje en komt samen met haar man Luc naar de Daft Studios om een muzikaal geboortekaartje op te nemen. Haar keuze viel op Someday I Will Understand, het liedje dat Britney Spears opnam toen zij zwanger was. Producer Gert Bettens doet beroep op een strijkkwartet om het arrangement nog intiemer te maken.

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde