Skip to Content
Laatste kandidaten gooien alles in de strijd voor een plek in de Golden Seats… óf een Golden Ticket

Laatste kandidaten gooien alles in de strijd voor een plek in de Golden Seats… óf een Golden Ticket

Vijfde auditieshow op zaterdag 9 oktober om 20u30 bij VTM

Na vier auditieshows zitten de Golden Seats van K2 zoekt K3 goed vol met mogelijke opvolgers van Klaasje. Maar deze 10 hebben nu zaterdag 9 oktober om 20u30 nog een belangrijke hindernis te overwinnen om door te stoten naar de volgende ronde. In de laatste auditieshow wagen immers nog 13 kandidaten hun kans om een felbegeerde plek op de Golden Seats te bemachtigen óf aan de haal te gaan met een laatste Golden Ticket van Hanne en Marthe. Feit is dat de lat alsmaar hoger komt te liggen...

Gemiddeld 903.000 kijkers - 815.000 voor de uitzending op zaterdag en 88.000 voor de herhaling op zondag (live+uitgesteld) - werden vorige week verrast toen Hanne en Marthe plots niet één, maar twee Golden Tickets uitdeelden aan Elise en Jemaima. Toveren ze deze week opnieuw een verrassing uit hun mouw? De allerlaatste auditieshow doet de emoties op de Golden Seats alleszins bijzonder hoog oplopen. Vooral wanneer er plots een gelijke stand is tussen twee kandidaten...

Onder de laatste kandidaten ook de 21-jarige Kiara uit Zottegem. 2020 was voor haar een jaar waarin ze het roer omgooide en zich terug goed ging voelen in haar vel. “Ik heb een maagverkleining laten doen en ben nu 56 kg afgevallen”, vertelt ze. “Het kleedje dat ik nu draag durfde ik twee jaar geleden niet te dragen. Het is een overwinning voor mij om op het podium te staan en voor zoveel mensen te mogen optreden, voor de eerste keer in mijn leven.” Ze straalt dan ook tijdens haar auditie op Teleromeo.

Bekijk de preview hier:

Ook deze Vlaamse kandidaten hopen een nieuw K3’tje te worden:

 • Jarko (18, Schelle): Deze student humane wetenschappen heeft naar eigen zeggen alvast de juiste hobby’s om een K3’tje te worden: dansen, zingen en acteren. “Mijn gezicht is misschien al bekend dankzij Ketnet Musical, waar ik in de vaste cast zit.” Stoot de ervaren Jarko door met Niet Normaal?
 • Justine (24, Assebroek): Justine is studente revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. “Jullie zijn mijn eerste publiek ooit”, kondigt ze vlak voor haar auditie op Hart Verloren aan. Ze heeft ook haar geluksring meegebracht. Werkt die tactiek?
 • Finlay (24, Ertvelde): Finlay geeft al zes jaar zangles en heeft daarnaast nog een andere troef in petto: ze is afkomstig van de geboorteplek van de enige echte Voice of Europe, Eddy Wally. “Dus ze is ervoor gemaakt”, grapt Kürt Rogiers. Ze brengt Superhero en zorgt voor een wel héél verrassende auditie.
 • Marijse (23, Wondelgem): Marijse vertrouwt Kürt en Tooske toe dat ze een vreemde verslaving heeft. “Ik ben verslaafd aan eetgeluiden. Krakende geluiden relaxen mij, ik word er zen van.” Deze studente leerkracht doet auditie op De Wereld Van K3.
 • Laura (29, Dendermonde): Laura is veiligheidsambtenaar en studeert in avondschool voor vastgoedmakelaar. “Een serieuze ommezwaai, want vroeger was ik professionele danseres”, vertelt ze. “Zelfs ook stuntvrouw. Dat heeft me tot filmsets gebracht van Star Wars, Lara Croft Tomb Raider en Men in Black 4.” Die gevaarlijke stunts laat ze even achterwege tijdens haar performance op Feest.

Deze Nederlandse kandidaten wagen hun kans:

 • Judy (22, Nieuwleusen): Judy was 12 jaar lang majorette. Ze is dans- en musicalstudente en heeft ook haar eigen beautysalon. Voor haar auditie op Pina Colada heeft ze haar nagels dan ook helemaal in K3-stijl aangepast. “Ik heb het regenboogjurkje erin verwerkt, dat moet geluk brengen.
 • Suzanne (20, Amsterdam): Geef Suzanne een micro of een piano en ze is gelukkig. Ze verrast jurylid Samantha met haar klankkleur tijdens haar auditie op Trouwen. Weet ze ook de andere jury’s te overtuigen?
 • Marlou (23, Hengelo): Marlou is dansdocent en houdt van dansen, zingen… en “alles filmen en er vette video’s van maken”. Haar tattoos zorgen voor een stoere look, “maar ik heb ook best een lieve en zachte kant”, klinkt het. “Een goeie mix voor K3.” Ze doet auditie op Dans Van De Farao.
 • Mats (19, Amsterdam): Mats is student toneel en kleinkunst en speelde al mee in de musical The Sound of Music. “Nu wil ik ook wel eens van K3 proeven”, weet hij. Hij waagt zijn kans met Loko Lé. Steekt Mats er met zijn lengte van bijna 2 meter niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk bovenuit?
 • Dirk (23, Tilburg): Dirk is student musicaltheater en maakt graag podcasts met zijn beste vriendin. Voor zijn auditie koos hij één van zijn favoriete K3-liedjes De Drie Biggetjes. Maar laat dat nu nét het K3-liedje zijn waar jurylid Gordon een grondige hekel aan heeft.
 • Shelby (26, Rotterdam): Muziek maken, Netflixen en creatief bezig zijn: dat is wat Shelby het liefste doet. “Ik hoop dat er eindelijk een beetje kleur in K3 kan komen, daar ga ik voor.” Vlak voor haar auditie op Ster zorgt ze voor enige commotie bij de publieksjury én bij Hanne en Marthe.
 • Babette (22, Loenen aan de Vecht): Babette heeft een kat met 1 tand en een eigen Instagram-pagina. “Al mijn andere hobby’s zijn wel normaal”, lacht ze. Ze doet ook aan vrijwilligerswerk: “Ik ben taalcoach en help een Turkse en een Poolse vrouw met het leren van het Nederlands.” Daarvoor gebruikt ze ook wel eens de muziek van K3. Ze is de allerlaatste kandidaat die auditie komt doen met Love Boat Baby.

Kijk mee in de gouden box van Hanne & Marthe en beleef hun parcours via K2 zoekt mee op VTM GO

Story image

Vanuit hun gouden box volgen Hanne & Marthe elke week alle audities. Ze krijgen de kans om onterechte afvallers op te vissen en met een Golden Ticket rechtstreeks door te sturen naar de studioshows. Hun mening over de audities en hun belevenissen in de gouden box en backstage bij K2 zoekt K3 zijn meteen na elke auditieshow exclusief te volgen in ‘K2 zoekt mee’ op VTM GO.

Wie wordt de nieuwe K3? Ontdek de preaudities van de kandidaten via vtm.be

Wie zelf voor hoor- en zie-jury wil spelen kan dat doen via vtm.be. In de online auditietool van K2 zoekt K3 kan iedereen de preaudities beoordelen van de 68 kandidaten die hun kans wagen in de show. En dat enkel op basis van hun stem óf hun look. Zie je de kandidaten liefst aan het werk vanuit de kijkbox of hoor je ze liever uitsluitend vanuit de luisterbox? Test het zelf uit en geef jouw favorieten een ‘Oja’ of een ‘Néné’. Eén van deze 68 wordt straks dé opvolger van Klaasje.

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:

<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/255101?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde