Skip to Content
Kürt Rogiers presenteert nieuw seizoen LEGO® MASTERS: 4 Vlaamse en 4 Nederlandse duo’s strijden om de titel van LEGO Master 2021

Kürt Rogiers presenteert nieuw seizoen LEGO® MASTERS: 4 Vlaamse en 4 Nederlandse duo’s strijden om de titel van LEGO Master 2021

LEGO® MASTERS: vanaf 6 maart op zaterdag om 20.30 bij VTM

Story image

Na het succes van het eerste seizoen, presenteert Kürt Rogiers vanaf zaterdag 6 maart om 20.30 bij VTM een gloednieuw seizoen van LEGO MASTERS, samen met zijn Nederlandse co-host Ruben Nicolai

Vier Vlaamse en vier Nederlandse duo’s gaan een bijna onmogelijke uitdaging aan: het bouwen van nog mooiere, nog creatievere, nog grotere en nog indrukwekkendere bouwwerken dan vorig seizoen. De teams strijden in 9 afleveringen om de titel van LEGO Master 2021. 

Kürt: “‘Straffer dan het eerste seizoen kan bijna niet dacht ik. Maar oh jawel. De opdrachten zijn nog uitdagender, de creaties nog spectaculairder, de duo’s nog ambitieuzer. Het worden weer zaterdagavonden om met het hele gezin op het randje van je stoel voor de televisie te gaan zitten.”
Story image

Wie worden de twee beste bouwers van België en Nederland? Wie bouwt spectaculairder dan de anderen? Wie heeft het beste technische inzicht? Wie heeft stalen zenuwen? In iedere aflevering krijgen de duo’s opdrachten die ze binnen een opgelegde tijdslimiet moeten volbrengen, zonder bouwtekening. 

Maak kennis met de 16 nieuwe kandidaten en LEGO creatievelingen uit België en Nederland:

DE VLAAMSE DUO’S

vrienden AMBER (23) en ARNE (25) 

Amber (Lochristi) en Arne (Evergem) noemen zichzelf nerdy LEGO vrienden en zijn sterke storytellers. Amber neemt de touwtjes steeds in handen en Arne is de steunpilaar die ze soms wel nodig heeft. Beiden zijn helemaal gek van gamen, zingen luidop dezelfde liedjes en kennen honderden films van buiten. Amber is schaamteloos verslaafd aan Harry Potter, Toy Story én… LEGO, en Arne heeft de zelfzekerheid van een 80-jarige, de maturiteit van een 50-jarige en de jeugdigheid van een… 25-jarige. Amber - ‘The Ambrinator’ op social media - en Arne vullen elkaar heel mooi aan tijdens het LEGO bouwen: zij met haar technisch inzicht en hij met zijn rijke fantasie. 

Amber: “Ik hou ervan hoe je je fantasie los kan laten gaan met LEGO. Er is gewoon geen limiet. Het is iets enorm verslavend want eens je er mee begint is het moeilijk om te stoppen, het is geweldig leuk om je er mee bezig te houden. Een LEGO set is het allerbeste cadeau dat je kan krijgen.”

collega’s Dries (29) en Killian (25)

Dries (Zottegem) en Killian (Kortrijk) zijn collega’s bij een architectenbureau. Ze modelleren gebouwen voor hun werk en delen hun passie voor LEGO. Beiden deden mee aan de LEGO Masters thuiswedstrijden en Dries eindigde op de eerste plaats. Killian bouwt meestal piraten, kastelen, steden en landschappen, Dries bouwt eerder kleinere tafereeltjes met een leuke setting, vaak met veel fantasie. 
​Beiden zijn creatief en proberen zo optimistisch mogelijk in het leven te staan. Deze twee ideale schoonzonen hebben een bijzonder fijn gevoel voor humor. 

Dries: “LEGO was tijdens mijn kindertijd altijd mijn favoriete speelgoed. Ik had geen sets, enkel wat oudere losse blokken die mijn ouders ooit hadden gekregen. Tijdens mijn studies is mijn LEGO op de zolder beland, tot een dik jaar geleden, toen kwam het topic LEGO plots boven bij de ouders van mijn vriendin. En sindsdien is mijn collectie serieus uitgebreid.

die hard LEGO fans Jan (42) en Julien (26)

Jan (Wijtschate) en Julien (Gent) zijn al 5 jaar lid van de LEGO club en leerden elkaar daar kennen. Julien is al jaren dag met LEGO bezig, het is de basis geweest van zijn carrière als architect. Hij heeft op technisch vlak meer ervaring dan Jan, maar hij is perfectionistisch en hermaakt de bouwwerkjes vaak. Jan maakt het liefst karakters en huizen. Zijn huis en zolder staan vol met sets. LEGO MASTERS is voor hen een bijzondere en unieke kans en zich niet inschrijven was geen optie.

Jan: “LEGO werkt therapeutisch, ik word er rustig van en het werkt positief op mijn gemoedstoestand. Ik kijk er graag naar en voel dan enige trots. Ik ben nu bezig om al mijn grootste sets te voorzien van licht. Julien inspireert me, we zijn allebei redelijk perfectionistisch ingesteld en komen meestal tot een eenzijdig akkoord over de details. Ik ga meer de focus leggen op de basisstructuur, waar Julien meer de afwerking voor zijn rekening neemt.” en Julien vult aan: “Creatief zijn en bouwen, echt zelf iets MAKEN, is iets wat voor mij heel belangrijk is. Ik ben 2 jaar geleden afgestudeerd als architect en ik durf met volle overtuiging zeggen dat mijn liefde voor LEGO hiervoor aan de basis lag.”

koppel en Disney-fans Roy (33) en Thomas (29)

Roy (Lommel) en Thomas (Lommel) zijn al vier jaar een koppel. Roy is oorspronkelijk afkomstig uit Bergen-op-Zoom maar is bij Thomas in België gaan wonen. Thomas bouwt al zijn hele leven met LEGO en gaat voor de technische hoogstandjes, Roy is de creatieveling. Het koppel woont in een zelfgebouwd huis en ze houden van theater en themaparken zoals Disney- en LEGOland. Thomas is werkzaam in de staalindustrie en is gespecialiseerd in het niet-standaardwerk zoals bruggen, architectonische hoogstandjes en rollercoasters. Roy is sinds kort projectleider bij een culturele instelling. Hij heeft snel ideeën en verhalen in zijn hoofd en Thomas komt altijd snel met een bouwoplossing aandraven. Deze combinatie maakt het samenwerken erg inspirerend. Samen bouwen ze vooral gebouwen en nieuwe werelden, vaak met een knipoog naar Disney of andere attractieparken. 

Roy: “LEGO daagt mij uit! Aan de hand van bekende en minder bekende bouwtechnieken probeer ik altijd bouwwerken te maken die betekenis hebben en waar mijn fantasie in terug te vinden is. Mijn teamgenoot Thomas is mijn grootste maatje. We delen veel gemeenschappelijke interesses, maar vullen elkaar ook nog eens enorm aan. Thomas is mijn technische held, waarbij ik dan weer sterk ben in vormgeving en het geven van betekenis.

DE NEDERLANDSE DUO’S

docenten Ernesto en Marco

Ernesto (47) en Marco (32) zijn beide docenten op een middelbare school, waar zij vaak met LEGO werken. Ernesto is docent kunst en Marco docent wiskunde. Ernesto is opgeleid als kunstenaar en hij brengt daarmee de creativiteit in de bouwwerken en het planmatig werken. Marco daarentegen heeft technisch ruimtelijk inzicht en werkt op een methodische manier. Zo vullen deze twee elkaar dus goed aan. “We vinden elkaar goed in wilde en grote ideeën die we uiteindelijk ook goed tot uitvoering kunnen brengen.”

vrienden Marcel en Bibi

Marcel (48) en Bibi (45) zijn al ruim 20 jaar goede vrienden. De twee kennen elkaar van de scouting. Ze bedenken samen de meest creatieve ideeën. Marcel is digitaal strateeg en Bibi face-, body- en bellypainter. Bouwen met LEGO helpt Marcel af en toe te ontsnappen aan de digitale wereld. Tijdens het bouwen let hij meer op de technische kant van het bouwwerk, terwijl Bibi zich meer focust op de details, sfeer en kleur. Voor haar is LEGO het creëren van een mini fantasiewereld.

moeder en zoon Ine en Oscar

Mama Ine (48) en zoon Oscar (20) delen een passie: LEGO. Oscar studeert industrial design en Ine is strategisch adviseur afval en circulariteit bij een gemeente. Oscar houdt zich tijdens het bouwen meer bezig met de grotere lijnen en Ine verzint de kleine verhaaltjes daar omheen. In een kamer thuis staan LEGO bouwwerken die door de jaren heen zijn verzameld en gebouwd. Ine vertelt dat zij en haar zoon soms verschillen maar elkaar ook goed aanvullen. “We beginnen vaak met een idee dat in het hoofd van Oscar zit en brainstormen dan samen verder op een onderwerp dat we op dat moment interessant vinden.

boezemvrienden René en Douwe

René (33) en Douwe (32) zijn beste vrienden sinds de basisschool. René is Creatief Strateeg bij een mediabureau en Douwe zoekt na het runnen van een bordspelwinkel met café weer een nieuwe uitdaging. Van kinds af aan zijn de twee grote liefhebbers van LEGO. Ze waren beiden gestopt met bouwen maar hebben dit 3 jaar geleden weer opgepakt. Douwe is vooral handig en technisch met LEGO, René is meer creatief en kleurig als hij aan het bouwen is. Samen  vormen ze een sterk koppel. “We bouwen graag samen puur voor plezier en vullen elkaar goed aan!

DE BRICKMASTER

De jurering wordt dit jaar verzorgd door BRICKMASTER Jonathan Bennink, designmanager bij LEGO Creative Play Lab. “Vroeger speelde ik al heel veel met LEGO maar ik was ook vaak in de schuur te vinden waar ik mijn eigen speelgoed maakte. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de universiteit Twente, solliciteerde ik bij LEGO. Ik had niet durven dromen dat ik nu aan het hoofd van een team sta dat nieuwe concepten bedenkt en ontwerpt. Ons laatste project is inmiddels de wereldberoemde samenwerking met Nintendo: LEGO® Super Mario™. Deze bouwset werd eind vorig jaar verkozen tot speelgoed van het jaar.

Story image

Als BRICKMASTER let Jonathan vooral op de originaliteit en de speelbaarheidsfactor van de ideeën. Daarnaast kijkt hij ook naar het verhaal, de schaal, de bouwtechnieken, de esthetiek en het kleurgebruik. Hij wordt dit seizoen bijgestaan door een gastjurylid. De gastjury kent als expert alle ins en outs van het te bouwen werk en beoordeelt de grote opdracht vanuit zijn/haar specialiteit. Niet enkel LEGO designers komen langs als gastjury, ook o.a. de Vlaamse cabaretier Dirk Denoyelle en kunstenaar Koen Van Mechelen gingen in op de uitnodiging om LEGO bouwwerken te beoordelen.

Story image

LEGO® MASTERS is een VTM/RTLNl coproductie en wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland - onderdeel van Banijay Benelux - en is gebaseerd op het originele Britse format van Tuesday’s Child en de LEGO Group.

Niet voor publicatie:
Legal line: LEGO MASTERS © 2020 The LEGO Group. LEGO, the LEGO logo, LEGO MASTERS, the Minifigure figurine, and the Brick and Knob configurations are trademarks of the LEGO Group.
​De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/ 

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde