Koor van 80-plussers met dementie ontroeren jong en oud in Belgium’s Got Talent

Koor van 80-plussers met dementie ontroeren jong en oud in Belgium’s Got Talent

Tweede auditieaflevering, vrijdag 20 september om 20.40 bij VTM

Story image

Met inmiddels 851.000 kijkers en 43,2% marktaandeel (VVA 18-54, live+4) kon het zesde seizoen van Belgium’s Got Talent met de eerste auditieaflevering meteen scoren. Dat geldt eveneens voor het piepjonge hiphopdanseresje Ella, die met het hart en de Golden Buzzer van zowel An Lemmens als de kijkers thuis aan de haal ging. Vrijdag is het de beurt aan de oudste deelnemers ooit in Belgium’s Got Talent. Die eer behoort toe aan De Acapella’s, een ‘geheugenkoor’ van 80-plussers, waaronder zelfs één 98-jarige, uit Lauwe. “Zingen is de ideale manier om dementie te doorstaan. De liedjes brengen bij veel bewoners herinneringen naar boven”, verklaart hun koorbegeleidster. De senioren hebben naast hun rolstoelen en rolators heel wat meezingers meegebracht om de Stadsschouwburg in vervoering te brengen.

Vilja Duo (35 en 42, Antwerpen) verbluft de zaal op een heel andere manier. Het duo, in het echte leven ook een koppel, combineert dans met luchtacrobatie. Zowel op de grond als in de lucht zorgen ze voor adembenemende momenten. Een ander duo dat vrijdag aantreedt, is Layanah & Elmira (28 en 29, Oostkamp). Zeg geen buikdans tegen hun ‘fusion bellydance’, een mix van verschillende dans- en bewegingsstijlen. Een discipline die ook Jens Dendoncker eens graag aangeleerd zou krijgen…

“Een mini-Nicholas”, dat is de 12-jarige kaartgoochelaar Rens Van Puyvelde (Sinaai). Hij kreeg de goochelmicrobe dan ook te pakken door naar Nicholas Arnst te kijken in Belgium’s Got Talent. Rens heeft niet alleen zijn looks gemeen met zijn grote voorbeeld, ook zijn vlotte babbel én vingervlugheid heeft hij volledig onder de knie. Maar kan hij ook ‘magiehater’ Stan Van Samang overtuigen? Younes Ghezzal (21, Ronse) probeert dan weer met zijn voeten de jury te overtuigen. De voetballer heeft zichzelf een serieuze uitdaging opgelegd: de bal in 1 minuut meer dan 100 keer aantikken.

Voor Mathias en Roel, ook wel Meiths (25, Haaltert), is Belgium’s Got Talent hun vuurdoop. De twee muzikale vrienden schreven een eigen nummer, dat ze vrijdag voor de allereerste keer voor publiek brengen. Ook danseressen Beyoncé en Fleur zijn hartsvriendinnen (14 en 15, Haaltert), die een passie voor hiphop delen. Ze trainen al jaren samen en zijn dus volledig op elkaar afgestemd. “Voor mij kunnen jullie direct in de clip van de echte Beyoncé”, zegt Jens. Haaltert wordt vrijdag ook vertegenwoordigd door DNB Crew (15-18). Een energieke danscrew die bestaat uit één jongen tussen een bende vrouwen. “Ik zou willen zeggen dat jullie act ballen heeft, maar dat gaat voor jullie eigenlijk niet op”, klinkt het bij de jury.

De man met het gevaarlijkste attribuut vrijdag is Francis, beter bekend als Carving Cis (48, Boom). Hij is kettingzaagkunstenaar. Tot 3 jaar geleden had hij nog nooit een kettingzaag vastgehad, ondertussen neemt hij deel aan wedstrijden speedcarven. In Belgium’s Got Talent krijgt hij slechts 2 minuten tijd om van een boomstronk een houtsculptuur te maken. Dansgroep Mixed Flavours (14-17, Linkeroever) heeft een missie: “Afrostijl is nog ondervertegenwoordigd in de dans, daarom komen we naar hier”. Zij demonstreren hoe aanstekelijk hun moves en muziek werken.

De meest spraakmakende act van de avond is misschien wel die van FCKabul (30-34 jaar). De drieling uit Genk maakt ietwat controversiële deuntjes, die ze vergezellen van een knotsgekke performance. In Belgium’s Got Talent brengen ze hun nieuwste nummer, met een titel die de wenkbrauwen van de jury meteen doet fronsen. “Er is toch duidelijk iets misgegaan tijdens de geboorte”, is het enige dat Jens kan uitbrengen na hun optreden.

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde