Koen Wauters neemt Overwinnaar Xander en vriendin Lena mee op loodzware beklimming van de Chinese Muur

Koen Wauters neemt Overwinnaar Xander en vriendin Lena mee op loodzware beklimming van de Chinese Muur

Laatste aflevering op donderdag 26 september om 20.35 bij VTM

Story image

Dit wordt misschien ook voor jou wel de moeilijkste uitdaging die je ooit hebt gedaan.” Met die waarschuwing vangt Koen Wauters de slotaflevering van Over Winnaars aan. Daarin nodigt hij niet alleen overwinnaar Xander, maar ook zijn beste vriendin Lena uit voor de uitdaging van hun leven. Zij worstelen nog elke dag met de fysieke gevolgen van een auto-ongeval, maar krijgen de kans om hun grote droom waar te maken: samen de Chinese Muur te beklimmen.

Het ongeval van Xander en Lena gebeurde op oudejaarsavond zo’n 10 jaar geleden. Lena bleef met chronische pijn achter, Xander is bijna volledig verlamd en zit in een rolstoel. Een jaar voor hun ongeluk, meteen na hun 6de middelbaar, gingen de twee voor het eerst samen op reis. Op stapvakantie in Frankrijk sloten ze een pact om ooit samen de Chinese Muur af te stappen. Dat pact werd door het ongeval abrupt verbroken. In Over Winnaars wil Koen het samen met hen alsnog eren.

In China wacht Xander en Lena een zware beklimming van de Chinese Muur, waarbij ze volledig zijn aangewezen op Koen en assistent Glenn van Project U/Turn, de organisatie die avontuurlijke reizen organiseert voor andersvaliden. Het exclusieve plekje waar Koen Xander en Lena mee naartoe wil nemen wijkt af van het toeristische pad en houdt enkele uitdagende beklimmingen in. Zowel voor Xander en Lena als voor Koen en Glenn wordt het een zware opgave om helemaal bovenaan het idyllische plekje te geraken… “Want vallen is geen optie.” En opgeven ook niet.

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde