Julie Van den Steen trotseert haar grootste angst in BEAT VTM: wie duikt zonder zuurstof het diepst onder de zeespiegel?

Julie Van den Steen trotseert haar grootste angst in BEAT VTM: wie duikt zonder zuurstof het diepst onder de zeespiegel?

Aflevering 3 op maandag 10 februari om 20.35 bij VTM

Op maandag 10 februari houdt kijkend Vlaanderen z’n adem in voor het spannende duel tussen onbekende Vlaming Sara (26, Deinze) en Julie Van den Steen. Julie en Sara doen dat ook letterlijk, want zij bijten zich in BEAT VTM vast in het apneuduiken, diepzeeduiken zonder zuurstoffles. Een duel waarbij ze tot zo’n 30 meter onder de zeespiegel moeten duiken en Julie geconfronteerd wordt met haar grootste angsten.

“Ik ben bang van diepte, van alles wat onder water zit en van vieze beesten. Het finale duel vindt plaats in open zee. In mijn hoofd is het daar troebel, donker en ga ik dingen voelen die me super bang gaan maken. Dit is erger dan eender welk examen dat ik ooit in mijn leven heb gedaan”, klinkt het vlak voor Julie doodsbang het water in moet.

Apneuduiken wordt bovendien een uitdaging die niet zonder gevaar is. “Je kan flauwvallen onder water, met mogelijks fatale gevolgen”, klinkt het bij experts. Daarom worden de dames begeleid door geroutineerde duikcoaches. Sara gaat letterlijk en figuurlijk in zee met Inge Verbruggen, die maar liefst 18 nationale records in het apneuduiken op haar naam heeft staan. Julie’s coach Kristof Coenen leerde apneuduiken in Egypte en trainde eerder al Matthias Schoenaerts voor de opnames van de film Koersk.

Sara en Julie proberen eerst de basis van het apneuduiken onder de knie te krijgen: controle krijgen over de ademhaling en het klaren van de oren. Maar zelfs dat blijkt geen eenvoudige opdracht. De ultieme finale wordt uitgevochten in open zee en dat houdt extra risico’s in… Tijdens haar eerste momenten in zee slaat bij Julie plots de paniek toe. Wie geraakt het diepst zonder zuurstof? Haalt Sara het eerst punt voor team Vlaanderen binnen of brengt Julie de stand voor haar team op 0-3?

Story image

JULIE EN SARA BLIKKEN TERUG IN BEAT VTM TALKS OP VTM GO

BEAT VTM gaat na elke aflevering verder met BEAT VTM TALKS, dat exclusief te zien is op VTM GO. In BEAT VTM TALKS blikken de bekende en onbekende Vlamingen terug op hun parcours, hun voorbereidingen, de ups & downs, ... Julie Van den Steen en Sara nestelen zich naast elkaar in de derde online aflevering. BEAT VTM TALKS toont bovendien ook extra beelden die niet op tv te zien waren.

Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde