Skip to Content
Is de burgemeester van Sint-Niklaas één van de erfgenamen van de hoogste erfenis tot nu toe?

Is de burgemeester van Sint-Niklaas één van de erfgenamen van de hoogste erfenis tot nu toe?

Erfgenaam Gezocht: aflevering 4 op dinsdag 11 mei om 20.40 bij VTM

Story image

Nu dinsdag, 11 mei om 20.40 bij VTM, mag Axel Daeseleire in Erfgenaam Gezocht het grootste erfenisbedrag tot dusver verdelen. Het gaat om de erfenis van ‘Achilles Dehandschutter’. In het archief van Sint-Niklaas duikt Axel de geschiedenis in, in de hoop de familiestamboom van Achilles helemaal uit te pluizen. Al lijkt dat makkelijker gezegd dan gedaan: “Het bevolkingsregister is een heel interessante bron aan informatie over families maar ik mag het niet ter inzage geven. Het behoort niet tot de openbare bronnen en men is daar heel streng op. Archiefstukken van na 1901 mag je wel inkijken”, vertelt Patty van het archief. Al blijkt dat misschien niet nodig want de achternaam van Achilles klinkt in Sint-Niklaas wel heel bekend in de oren: “Onze burgemeester heet ook Dehandschutter”, vertelt Patty. Is die burgemeester één van de erfgenamen die Axel zoekt? 

Verder gaat Axel op zoek naar erfgenamen van ‘Bertha Van Schaeren’, die in 2004 is overleden. Haar laatste adres was een woonzorgcentrum en dat vormt meteen ook Axels startpunt. De speurtocht naar de erfgenamen van La Esterella kwam vorige week in een stroomversnelling. Toen kwam Axel Christopher Gwynn als enige erfgenaam op het spoor. Volgende week, in aflevering 5 op dinsdag 18 mei, ontmoet Axel eindelijk de man waar hij al zo lang naar op zoek is. 

De afleveringen van Erfgenaam Gezocht zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:

Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be.
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be.

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde