Instagramwaardige pancakes in Loïcs keuken

Instagramwaardige pancakes in Loïcs keuken

Loïc: Zot van Koken, maandag 23 t.e.m. vrijdag 27 september om 18.00 bij VTM

Story image

Een smeuïge, maar beetgare risotto met drie bereidingen van venkel, daarmee start Loïc op maandag 23 september een gloednieuwe week in zijn keuken. En hij brengt ook verheldering in de eeuwige discussie: roer je nu best wel of net niet in je risotto?

Dinsdag 24 september staat een zoet gerecht op tafel, en wat voor één. Loïc maakt pancakes met een coulis van blauwe bessen en een toefje slagroom. Hij toont de do’s en don'ts van pancakes bakken én verklapt hoe je je stapel Instagramwaardig maakt.

Wat is er lekkerder dan een hartverwarmende kop tomatensoep? Loïc maakt ze op woensdag 25 september niet met de traditionele balletjes, maar met gegrilde groenten.

Op donderdag 26 september kookt Loïc met pladijs, een vis van bij ons. Hij maakt pladijs meunière, een twist op de klassieke tong meunière, met een aardappelgratin ‘express’. Een beetje fastfood, want de gratin is supersnel klaar.

Skakshuka, een gerecht uit het Midden-Oosten, is de ideale sharing dish. Daarbij komen verse platbroodjes met komijn. Als de pot op het vuur staat te sudderen, heeft Loïc even tijd om zijn gitaar boven te halen. Een écht rock-‘n-rollgerecht.

Story image

OP HET MENU:

  • Maandag 23/09: Risotto
  • Dinsdag 24/09: American pancakes
  • Woensdag 25/09: Tomatensoep met gegrilde groenten
  • Donderdag 26/09: Pladijs meunière
  • Vrijdag 27/09: Shakshuka met platbrood

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde