“Ik heb dit onderschat”: paniek bij de opening van Mijn Restaurant

Elke dinsdag en donderdag om 20u40 bij VTM 

Vanaf nu is er geen weg meer terug. Na de generale repetitie is het D-day voor de kandidaten in Mijn Restaurant. Terwijl Genk nog even op slot blijft, openen in Antwerpen (VONK), Gent (datcha) en Kortrijk (Lucien) de deuren voor de eerste, écht betalende klanten. En dat gaat niet zonder slag of stoot... In Antwerpen zorgt het personeelstekort voor kopzorgen, in Gent hangt er een geurtje aan de opening en in Kortrijk slaat de rust om in chaos. 

Jonas en Maarten staan in Antwerpen voor een helse klus: de opening van VONK met amper personeel. “Als we 49 couverts met twee moeten doen, gaan we écht afzien”, zucht Jonas. Net wanneer ze drastische maatregelen doorvoeren in hun menukaart, biedt zich onverwacht een redding aan... "Een geschenk van God", klinkt het. Maar dat gevoel is van korte duur. Zodra de eerste gasten binnenstromen, barst de chaos los. De bonnen stapelen zich op, de zaal loopt vol spanning en nieuwkomer Sven bezwijkt onder de druk. “Ik heb dit onderschat”, geeft hij toe. Komt Maarten er helemaal alleen voor te staan?

Bekijk de preview hier: 

In Gent neemt Ruslan de kritiek van de jury ter harte: “Vandaag ben ik sous-chef. Het gaat niet om mijn eer, maar om het restaurant.” Al wordt het tijdens de opening letterlijk héél heet in de keuken: een mandje smelt, de keuken rookt en de zaal vult zich met een vreemde geur. Kunnen de smaken de gasten wél overtuigen? De ouders van Ruslan zijn alvast onder de indruk. “Dit is nog lekkerder dan in Wit-Rusland. Ruslan is een grote man aan het worden”, glunderen ze. 

Van chaos geen sprake in Kortrijk. Daar lijken Aristide en Charlotte alles goed onder controle te hebben. "Het is nu voor echt, het moet in orde zijn", aldus een vastberaden Aristide. Maar naarmate de avond vordert, komen er meer en meer barstjes in de organisatie. “Het werd even te veel. Ik kreeg heel veel bonnen in één keer binnen en de volgorde klopte niet. Ons bonnensysteem staat nog niet op punt”, klinkt het bij Aristide. Ook Charlotte ziet het werk opstapelen. “Ik zag overal werk en dacht: ik ben niet goed bezig!” Kunnen ze de rust op tijd herstellen?

In Genk blijft het voorlopig bij oefenen. Alessio en Olivier kregen vorige week te horen dat hun opening nog even wordt uitgesteld. Toch laten ze het hoofd niet hangen. “Ik krijg honger van al die feedback. Honger naar meer”, zegt Alessio. En omdat oefening kunst baart, krijgen ze extra opleiding. Topchef Marcelo Ballardin geeft hen een spoedcursus met focus op à la minute bereiden van vis. Een duidelijke eye-opener... “Mooi om te zien hoe hij met dezelfde ingrediënten iets totaal anders maakt”, klinkt het. “Wat ze nu moeten doen: hoofdje naar beneden en werken, werken, werken”, oordeelt Marcelo. En ook in de zaal wordt gewerkt: Alessio volgt een spoedcursus bij Shannah Zeebroek, waar hij leert hoe focus en rust het verschil maken. “Hij denkt niet na en wil te veel doen. Hij moet leren tafel per tafel werken”, klinkt het. Tijd voor de evaluatie: mogen ze eindelijk open?


Niet voor publicatie:

Bovenstaande foto’s kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

De video uit het persbericht kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://embed.mychannels.video/production/1921151?external=true&loop=false&aspect_ratio=16%3A9&auto_play=false&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans

Sr. Press Officer, DPG Media

Delen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

Neem contact op met

Medialaan 1 1800 Vilvoorde

pers@dpgmedia.be

vtm.be