Het wordt heet in de keuken van Sergio Herman... en in de zaal van Axel Daeseleire

Het wordt heet in de keuken van Sergio Herman... en in de zaal van Axel Daeseleire

Slotservice, terugblik en niet-vertoonde beelden in laatste aflevering van Sergio & Axel: Van de Kaart op woensdag 20 november om 21.45

De voorbije weken maakten Sergio Herman en Axel Daeseleire zes onvergetelijke reizen. Ze proefden culinaire hoogstandjes in Thailand, Mexico, India, Noorwegen, Libanon en Japan en snoven de cultuur op in elk land. Op woensdag 20 november eindigen ze hun reis in Cadzand, waar Sergio een uitzonderlijke service te wachten staat. In zijn eigen restaurant AIRrepublic nodigt hij 40 gelukkigen uit voor een culinaire wereldreis. In de keuken gaat de chef voor niets minder dan perfectie en ook in de zaal zijn fouten niet veroorloofd. De stress stijgt dus bij maître Axel, die in zijn eerste service op sterrenniveau wordt gegooid. “De Sergio die ik hier zie is een ander mens dan de Sergio waarmee ik op reis ben gegaan”, klinkt het.

Sergio tovert de 40 genodigden een menu op tafel zoals alleen hij dat kan. Zes gangen waarin hij alle opgedane inspiratie en ervaringen van zijn wereldreis samenbrengt. Ook zijn oudste zoon Boy roert mee in de potten. De typische Thaise vissaus, de Libanese geitenkaas, het smakenpallet van de Mexicaanse honingmier: de allerbeste smaken krijgen een plekje in het menu. Voor de vis rekent Sergio op Axel, die zélf de Zeeuwse wateren induikt op zoek naar tarbot en garnalen. Slaat hij deze keer ook iets aan de haak?

De laatste aflevering volgt niet alleen de bijzondere slotservice van Sergio en Axel. De twee blikken ook terug op de mooiste en grappigste momenten van hun trip en tonen nooit eerder uitgezonden beelden. Zoals van hun bezoek aan een sakébrouwerij in Japan, waar elke werkdag wordt voorafgegaan door ochtendgymnastiek. Of van de Thaise vissausfabriek, waar Sergio en Axel voor een groep monniken een lunch klaarmaakten op basis van… gefermenteerde vis.

Voor mij was Sergio & Axel: Van de Kaart een belevenis waar ik als chef super lang naar uitgekeken heb”, besluit Sergio. “Alle landen, alle belevenissen, alle ervaringen en alle smaken hebben bij mij een diepe indruk nagelaten. Ik ben tot de conclusie gekomen dat je nooit uitgeleerd bent, dat je overal iets nieuws ziet en proeft. Om dit samen met Axel te mogen meemaken was iets unieks.

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde