Hannelore Simoens en Francisco Schuster gooien handdoek in de ring in Special Forces: Wie Durft Wint

Hannelore Simoens en Francisco Schuster gooien handdoek in de ring in Special Forces: Wie Durft Wint

Afloop aflevering 3 op maandag 15 mei

Op dag 3 van de Special Forces-opleiding gooiden politiek journaliste Hannelore Simoens en acteur Francisco Schuster de handdoek in de ring. Beiden konden echter met opgeheven hoofd en complimenten van de Special Forces operatoren de Marokkaanse woestijn verlaten.

Hannelore Simoens is de vierde rekruut in 48 uur tijd voor wie de opleiding stopt. Met haar verdwijnt ook de eerste vrouw uit het team. Felle rugpijn gooide roet in het eten bij Hannelore, die vier jaar geleden haar rug nog brak bij een auto-ongeluk. 

Hannelore Simoens: “Ik heb nog steeds veel pijn en ik wil niet dat dat blijft. Ik kan amper nog stappen zonder veel pijn dus voor mij stopt het hier. Ik heb het niet zozeer mentaal moeilijk gehad. Bij alle uitdagingen dacht ik “OK, we gaan ervoor, ook al heb ik superveel schrik”. Maar natuurlijk heeft dat fysieke altijd een weerslag op het mentale omdat er zo’n angst heerst dat die pijn blijvend wordt. Deze groep doet het zo goed. Het zijn stuk voor stuk zo’n geweldige mensen dat ik die niet tot last wil worden”.

Hannelore vertrok echter niet zonder mooie woorden van de operatoren: “Je hebt het heel goed gedaan. Je hebt de mindset maar het lichaam volgt niet. We weten waarom, maar super goed gedaan, don’t be ashamed.”

Bekijk hier de exit van Hannelore Simoens:

Nadat hij eerst nog wat peptalk kreeg van de operatoren, voelde Francisco Schuster toch te hard de drang om huiswaarts te gaan. Hij zat al wat langer niet goed meer in zijn vel.

Francisco Schuster: “Ik voel dat ik mentaal aan het blokkeren ben en ik denk, neen ik ben zéker, dat ik ga stoppen. Ik denk dat deze opleiding en ervaring echt op het juiste moment kwam. Ik denk wel dat ik hiermee verder kan en mijn steadyness hiermee ga proberen opzoeken, mijn angsten ga blijven overwinnen en daarop wil ik verder bouwen, stap voor stap. Ik denk dat Special Forces een hele goede aanzet is geweest voor mij”.

Ook Francisco vertrok niet zonder complimenten. Met de woorden “Well done, heel top gedaan”, diende hij zijn nummer in. Voor de 6 overgebleven rekruten gaat de training onverbiddelijk verder. Hoe het Koen Wauters, Laura Tesoro, Ann Wauters, Davy Parmentier, Steven Laureys en Dirk Van Tichelt vergaat op dag 4, ontdek je op maandag 22 mei om 20u35 op VTM en op VTM GO.

Bekijk hier de exit van Francisco Schuster:


Niet voor publicatie:

  • Deze en nog meer foto’s kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be 
  • Het fragment van Hannelore Simoens kan je overnemen via deze embed-code: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/376568?autoplay=false&pip=false&single_play=true' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>
  • Het fragment van Francisco Schuster kan je overnemen via deze embed-code: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/376569?autoplay=false&pip=false&single_play=true' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>
Elle De Leeuw Senior Press Officer

 

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde