Gilles en Koen krijgen turnles van Special Olympiër Blanche, Tessa Wullaert coacht de Special Flames

Gilles en Koen krijgen turnles van Special Olympiër Blanche, Tessa Wullaert coacht de Special Flames

‘Alles voor de Spelen’, zondag 28 mei om 19u55 bij VTM

In 'Alles voor de Spelen', zondag om 19u55 bij VTM, verzamelt de Belgische delegatie Special Olympiërs zich tijdens het delegatieweekend. Daar zijn ze niet alleen voor het plezier én de afscheidsfuif vlak voor hun vertrek, maar vooral ook om samen te trainen voor de Wereldspelen in Berlijn. Ook Gilles en Koen moeten eraan geloven. Zij krijgen een turnles van de 21-jarige Blanche. “Ik vind het raar om te zeggen dat je een beperking hebt”, klinkt het bij haar. “Ik denk dat iedereen ergens een beperking heeft, maar bij ons wordt het harder benadrukt”. 

Gilles en Koen blijken geen natuurtalenten, maar Blanche is dat wél. Dat bewijzen de vijf gouden medailles die ze tijdens een eerdere editie van de Wereldspelen mee naar huis nam. Ook tijdens de Wereldspelen in Berlijn gaat Blanche voor een podiumplaats. Ze wordt daarbij voor de volle 100 procent gesteund door haar pleegmama Karin. “Ik heb mijn moeke heel hard nodig, ook voor mijn zelfvertrouwen. Als ze er even niet bij is, vind ik dat moeilijk”, klinkt het bij een geëmotioneerde Blanche.

Bekijk de preview hier:

Voor Gilles en Koen blijft het niet bij een initiatie gymnastiek. Ze trekken naar het trainingscentrum van de Rode Duivels in Tubeke. Geen Kevin De Bruyne of Thibaut Courtois op het veld, wél Special Flame Eveline. Eveline speelt al 13 jaar voetbal en trekt met de Special Flames voor het eerst naar de Wereldspelen. Maar eerst krijgen ze een training van Koen Wauters. Al blijkt die niet meteen een toptrainer te zijn... Gelukkig is daar Tessa Wullaert - Red Flame, ambassadrice van Special Olympics én topschutter van België - to the rescue. Zij draagt Special Olympics een extra warm hart toe, want ook haar pleegbroer is een G-voetballer.


Niet voor publicatie:

De foto's uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

De preview kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/378505?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Lieze Schoofs Press Officer DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde