‘Generale stress’ in Mijn Restaurant: wie mag de deuren openen en wie blijft voorlopig dicht?
Aflevering 2 op donderdag 30 oktober om 20u40 bij VTM
Na de eerste kennismaking met hun panden en een stevige portie juryfeedback, staan de kandidaten van Mijn Restaurant morgen voor een nieuwe vuurproef. De opening van VONK in Antwerpen, Datcha in Gent, MYN in Genk en Lucien in Kortrijk komt dichterbij, maar eerst volgt de ultieme test: een generale repetitie voor twintig gasten, onder wie juryleden Marc Coucke, Marcelo Ballardin, Sarah Renson en Shannah Zeebroek. “Alles moet kloppen, van de gastvrijheid tot de gastronomie. Zit het niet goed, dan blijven de deuren dicht. De jury beslist. Dus: it better be good!”, waarschuwt gastheer Wim Opbrouck. De tafels zijn gedekt, de jury heeft honger: wie mag openen, en wie moet zijn droom nog even on hold zetten?
De klok tikt want de deuren gaan binnenkort open en er moet nog veel gebeuren. Menu’s worden bijgeschaafd, personeel gezocht en interieurs afgewerkt. In Antwerpen brengen Jonas en Maarten een vurige keuken met vlees in de hoofdrol. Aristide en Charlotte serveren in Kortrijk Vlaamse klassiekers met een twist, geïnspireerd door opa Lucien. In Gent willen Lauranne en Ruslan bewijzen dat een vegetarisch restaurant met geredde groenten ook topgastronomie kan zijn. En in Genk pakken Alessio en Olivier het zuiders aan met een fusionkeuken vol Italiaanse flair en familiegevoel.
Maar tussen ideaal en realiteit gaapt nog een kloof. Tijdens de generale repetitie trekt de jury van stad tot stad, op zoek naar lichtpunten en pijnpunten die het verschil kunnen maken. Ze sparen hun woorden niet. "Voor een snelle lunch ga ik hier niet komen, twee uur is lang", zucht Marc. Sommige gerechten zorgen voor applaus en een tweede portie, andere liever niet. "Ik word hier triestig van." Ook beginnersfouten worden meteen afgestraft: "Dat is not done hé! Op het menu verse frieten zetten en dat dan niet geven", klinkt het bij Marcelo. Anderen zijn dan weer té ijverig: "Een goede mise-en-place is belangrijk, maar je moet niet overdrijven." En hoewel de jury streng is, nemen ook de kandidaten geen blad voor de mond… “Hey boomer, geen gsm aan tafel hé!”
Bekijk de preview hier:
Wie nieuwsgierig is naar de gerechten en de sfeer zelf wil ervaren, kan een tafeltje reserveren in Datcha (bij Lauranne en Ruslan in Gent), MYN (bij Olivier en Alessio in Genk), Lucien (bij Charlotte en Aristide in Kortrijk) of Vonk (bij Maarten en Jonas in Antwerpen) via vtm.be.
Niet voor publicatie:
Bovenstaande foto’s kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
De video uit het persbericht kan je overnemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://embed.mychannels.video/production/1903726?external=true&loop=false&aspect_ratio=16%3A9&auto_play=false&pip=false&single_play=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>












