Skip to Content
Gamechanger: eerste ‘groeps-Golden Buzzer’ ooit voor juryleden tijdens de shows van Belgium’s Got Talent

Gamechanger: eerste ‘groeps-Golden Buzzer’ ooit voor juryleden tijdens de shows van Belgium’s Got Talent

Studioshow 1 op vrijdag 22 oktober om 20u35 bij VTM

Story image

De audities zijn achter de rug en de beslissing is gevallen. Na 7 spectaculaire auditieweken zijn de 32 talenten bekend die doorstoten naar de ultieme studioshows. Vanaf nu vrijdag 22 oktober om 20u35 wordt het menens voor de kandidaten en wordt Belgium’s Got Talent nog grootser, spannender en straffer. De komende 4 weken betreden telkens 8 talenten het podium. Zij zullen tot het uiterste moeten gaan om de kijker én juryleden An Lemmens, Davy Parmentier, Ruth Beeckmans en Bart Peeters te verbluffen met hun act. Bovendien zijn ook de juryleden klaar om geschiedenis te schrijven: zij mogen voor het eerst ooit een gezamenlijke Golden Buzzer van de jury uitdelen tijdens de studioshows. 

“Jullie krijgen één Golden Buzzer over de vier studioshows heen”, aldus Koen Wauters en Laura Tesoro. “Dus nog één keer mogen jullie bij één act op die Golden Buzzer drukken. En die act gaat dan rechtstreeks door naar de grote finale. Maar er is een ‘maar’... Er is namelijk een belangrijke voorwaarde: voor zo’n grote beslissing moeten jullie unaniem zijn. Dus enkel en alleen als jullie alle vier de handen boven den Golden Buzzer houden, mogen jullie hem geven.” De nieuwe wending doet de spanning meteen oplaaien.

Bekijk de preview hier:

Uiteindelijk zullen er dit seizoen van Belgium’s Got Talent dus 9 in plaats van 8 acts aantreden tijdens de spannende live finale op vrijdag 19 november. Naast de Golden Buzzer van de jury, worden aan het einde van elke aflevering slechts 2 acts weerhouden. Eén finalist wordt meteen op het einde van elke show aangeduid door de jury, de andere bepaalt de kijker thuis. Zij kunnen aan het einde van elke show en na de aflevering stemmen op hun favoriete act. Dat kan via sms naar 6677 (€0,75/stem) of gratis via VTM.be. Het resultaat van de voting wordt in het begin van de volgende show bekendgemaakt. 

Deze 8 kandidaten zorgen voor spektakel in de eerste grote show van Belgium’s Got Talent:

  • TNT crew (19 - 30 jaar uit Deinze): De acrobaten van TNT crew werden tijdens de auditieshows beloond met een Golden Buzzer van Koen & Laura en van de kijkers thuis. In de studioshow gaan de sympathieke spring-in-’t-velds voor nóg meer spektakel met een nieuwe trampolineact.
  • Sally Monella (28 jaar uit Antwerpen): Zingen en entertainen zit showqueen Sally Monella in het bloed. Met een bigbandmedley en bijhorende act drijft ze het showgehalte vrijdag stevig op. En dat allemaal live gezongen!
  • Afrodiziak (9 - 21 jaar uit Brussel): De Brusselse vrienden van Afrodiziak brengen een mix van hiphop en Afrodance. Voelen ze zich in de studio even hard in hun sas dan in hun natuurlijke habitat: de straat?
  • The Dancing Collies (2 en 25 jaar uit Assendelft, NL): In de auditieshows konden doggydancer Amber en haar Border Collie Nymeria zelfs An Lemmens overtuigen met hun act. Voor hun nieuwe act haalt Bart Peeters er een extra jurylid bij: zijn eigen hond Pebble.
  • Mindgames (28 – 46 jaar uit Hasselt): Piet, Stefan en Kurt willen de jury van hun sokken blazen met een nieuwe mentalisme-act. En daarvoor doen ze ook een beroep op het publiek in de studio.
  • Mini Droids (11 - 12 jaar uit Antwerpen): De breakdancers van Mini Droids haalden in de auditieshows de Golden Buzzer van Ruth Beeckmans binnen. Nu vrijdag hopen ze opnieuw te overtuigen en dansen ze voor de gelegenheid “op muziek uit de jeugd van Ruth”.
  • Samuel (34 jaar uit Antwerpen): Samuel is de fiere coach van de Mini Droids maar staat vrijdag ook zelf op het grote podium. Met zijn benen die sneller zijn dan zijn schaduw brengt hij een breakdanceact die stoer, maar ook breekbaar is.
  • Mother Mercury, Lievegem (32 – 39 jaar): Queen Tribute band Mother Mercury trakteert Vlaanderen op een nieuwe straffe performance. Ze lieten de kijker mee bepalen welk nummer ze in de studioshows zouden brengen. Blazen ze met Don’t Stop Me Now iedereen weg?

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be en foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:

<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/258009?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=false&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde