Frances, Dina, Jitske, Elo en Acid geven zich bloot, Nidhi ontmoet haar redder en veel meer in de laatste aflevering van Make Belgium Great Again

Frances, Dina, Jitske, Elo en Acid geven zich bloot, Nidhi ontmoet haar redder en veel meer in de laatste aflevering van Make Belgium Great Again

Op zondag 24 november om 19.55 bij VTM

In de laatste aflevering van het tweede seizoen van Make Belgium Great Again stelt Frances het schoonheidsideaal in vraag, brengt ze Nidhi eindelijk in contact met redder Luc en kijkt ze terug naar de Grote Blind Gedropt van vorige week.

Bekende figuren laten de filter achter zich voor een realistischer schoonheidsideaal

Door het intensieve gebruik van social media, waar voornamelijk mooi in beeld gebrachte en zelfs bewerkte foto’s gepost worden, worstelen jongeren steeds vaker met hun zelfbeeld. Zo wordt een onrealistisch schoonheidsideaal in stand gehouden en kunnen jongeren zich onzeker voelen. 

Make Belgium Great Again ging op zoek naar 5 invloedrijke figuren die als rolmodel hun verantwoordelijkheid willen nemen en op hun manier de strijd aangaan tegen het fake schoonheidsideaal. Dina Tersago, Jitske Van de Veire, Instagram-influencer en zelf verklaard “vetrolmodel” Elodie Gabias, het 20-jarig Youtube-fenomeen Acid en Frances zelf laten deze keer de filter volledig achterwege. Ze poseren zonder make-up, soms zonder kleren, om zo een zo eerlijk mogelijk beeld van zichzelf te geven. 

Dina Tersago: Ik wil hier graag aan meewerken omdat ik het heel belangrijk vind dat jongeren weten dat ik zo niet elke ochtend opsta. Vaak hebben we een vertekend beeld van wat schoonheid is. Vorig jaar postte ik een foto tegen online haat voor jullie programma. Ik kreeg toen zoveel commentaar van mensen dat ik dacht: wáááát? Ik kan dat wel relativeren, maar als iemand van 16 jaar commentaar krijgt op zijn uiterlijk, dan stort die wereld in.
Jitske Van de Veire: Geloof mij, elke dag in de spiegel kijken en ernaar kunnen kijken is een overwinning voor mij. Ik heb mezelf zo hard niet graag gezien, zo hard gehaat. Dat heeft mijn leven echt overgenomen op alle mogelijke manieren dat ik bij alle kleine stapjes waarbij ik mezelf wel “ok” vind… het een enorme stap vooruit vind. Ik wil mijn platform dan ook gebruiken om alles bespreekbaar en normaal te maken voor andere mensen.” 
Frances Lefebure getuigt over hoe ze zich als jongere soms super onzeker voelde: “Vandaag vind ik het moeilijker om te onzeker over mezelf te doen, omdat ik weet hoeveel moeilijker dit tegenwoordig voor jongeren is. Als bekend figuur krijg je ook veel complimenten, dat helpt ook al wel. Misschien moeten we sowieso al maar starten met elkaar meer complimenten te geven… complimenten over hoe we er écht uitzien!” Haar motivatie is oprecht: “Het is heel belangrijk om te tonen dat dat ideaalbeeld fake is. Als ik hiermee maar één iemand kan overtuigen om zich niet te schamen voor zijn lichaam, dan is het dit al waard geweest.”

Indische stewardess Nidhi ontmoet haar redder Luc nu écht!

Nog voor de eerste aflevering van Make Belgium Great Again op antenne ging, lanceerden de makers samen met Faroek Özgünes een zoektocht naar de man die de Indische stewardess Nidhi doorheen de moeilijkste uren van haar leven loodste tijdens de aanslagen van Zaventem. Dankzij honderden tips kwamen de makers uiteindelijk bij security-agent Luc uit. Nidhi is ondertussen ook naar België afgereisd en in deze aflevering brengt Frances Nidhi en Luc samen tijdens een emotionele ontmoeting. 

De Grote Blind Gedropt en Pleegdag

Tot slot brengt Frances uitgebreider verslag uit van de twee actiedagen, de Grote Blind Gedropt en de Pleegdag. Tijdens de Grote Blind gedropt lieten vorige week meer dan 1000 vrijwilligers zich in een vrijwilligersorganisatie droppen om daar een halve dag aan de slag te gaan.  Ook bekende gezichten Dina Tersago, Maarten en Dorothee van Qmusic, Belle Perez en Sieg De Doncker staken de handen uit de mouwen. 

Meer dan 600 mensen meldden zich reeds aan voor de Pleegdag die morgen, zaterdag 23 november doorgaat in de Vlaamse provincies om meer pleegouders te vinden voor de 980 Vlaamse kinderen die nog wachten op een warme thuis.

In de VTM GO-app en op vtm.be zijn na de uitzending exclusieve Make Belgium Great Again Extra-filmpjes te vinden. 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde