Skip to Content
Flikken BXL gaat op pad met het daklozenteam: “Als je hallucineert van de honger, dan eet je alles”

Flikken BXL gaat op pad met het daklozenteam: “Als je hallucineert van de honger, dan eet je alles”

Morgen, donderdag 29 april, om 21.45 bij VTM

Story image

Morgen, donderdag 29 april om 21.45 bij VTM, gaat reporter Karel Lattrez in Flikken BXL op pad met het daklozenteam van de Brusselse politie. Het is een barkoude winterochtend en toch slapen er tientallen daklozen op straat in het centrum van Brussel. “Sommigen willen gewoon niet naar de opvang, ook al vragen we het hen elke dag”, zegt inspecteur Chris. “Ik maak me vooral zorgen wanneer er alcohol in het spel is, dan vallen sommigen in slaap zonder dekens of bescherming tegen de vrieskou.”

Flikken BXL brengt ook het bijzondere verhaal van David. Zelf dakloos toen hij 15 was en nu medeoprichter van de ‘Brothers Of Solidarity’, een groep vrienden die elke week - en uit liefdadigheid - meer dan 100 warme maaltijden maakt voor de daklozen in Brussel. “Ik heb als tiener soms dagenlang niets gegeten”, vertelt David. “Als je dan plots hallucinaties krijgt van de honger dan eet je echt alles, ook het laatste restje van een weggegooide sandwich.” Vandaag is David gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en salesmanager, maar vooral bijzonder veerkrachtig: “Hoe diep je ook in de problemen zit, de kracht om eruit te geraken vind je altijd bij jezelf.”

Bekijk hier de preview uit de aflevering:

Hoofdinspecteur Nancy wordt opgeroepen voor een bijzonder gevoelige zaak: twee ouders maken ruzie aan de schoolpoort over wie het hoederecht heeft over hun zoontje. Nancy moet bemiddelen maar de interventie maakt een diepe indruk, net omdat er een kind in het spel is. “Ik heb al heel wat leed bij kinderen gezien in mijn carrière. Daarom heb ik beslist om met mijn man pleegouder te worden voor kinderen in noodsituaties, om toch ergens een verschil te kunnen maken”, vertelt Nancy. 


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.
​Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be.

De video kan je delen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/222966?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde