Flashback naar 1980 met Lucas Van den Eynde en Andrea Croonenberghs

Flashback naar 1980 met Lucas Van den Eynde en Andrea Croonenberghs

Wat een Jaar!, zaterdag 21 september om 20.25 bij VTM

Story image

Op zaterdag 21 september verwelkomt Koen Wauters opnieuw zijn trouwe tijdreizigers Jonas Van Geel en Nathalie Meskens voor een onvergetelijke trip naar 1980, het jaar waarin België 150 kaarsjes mag uitblazen. Wie zich ooit heeft afgevraagd of Koen Wauters met krullen zou staan, krijgt in Wat een Jaar! meteen een duidelijk antwoord. Nathalie Meskens liet zich voor haar styling inspireren door Blondie en Jonas Van Geel heeft duidelijk te veel naar Jack Nicholson in The Shining gekeken. Maar de avond is niet compleet zonder twee bijzondere gasten die de eighties mee komen herbeleven: Lucas Van den Eynde en Andrea Croonenberghs.

1980 is voor Lucas een bijzonder heuglijk jaar. Het is het kantelmoment waarop hij beseft dat hij niet in de voetsporen van zijn vader wil treden in de familiebeenhouwerij. Hij besluit zich in te schrijven op de Studio Herman Teirlinck, het begin van een mooie en rijkgevulde acteercarrière. Ook bij de jonge Andrea Croonenberghs kriebelt de acteermicrobe onweerstaanbaar. Ze is dan nog een experimenterende tiener, maar weet al welke richting ze uit wil met haar leven.

In de eerste ronde krijgt het gezelschap bezoek van een wel heel eigenaardige man. De Post-it wordt in 1980 uitgevonden en voor de gelegenheid heeft Koen een vrijwilliger gevonden die hij volledig heeft bedekt. Maar hoeveel van die papiertjes heb je precies nodig om een volwassen man te beplakken? Koen krijgt ook sportief bezoek over de vloer, want in 1980 slaat de joggingrage plots toe. Iedereen die wat aan zijn conditie wil doen beslist dat jaar plots om te gaan joggen. De heren van The Veterans zien er een unieke gimmick in om een lied over te schrijven. Voor ze het weten hebben ze met deze muzikale grap een hit in 17 landen te pakken. Gus Roan komt samen met 11 look-a-likes naar de studio gejogd. Slagen de teams erin om de enige echte Gus uit de line-up te halen?

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde