Fietsen voor verkeersveiligheid: Frances roept iedereen op om op 1 november mee te rijden

Fietsen voor verkeersveiligheid: Frances roept iedereen op om op 1 november mee te rijden

Make Belgium Great Again organiseert grote fietstochten in 5 Vlaamse steden

Story image

In de derde aflevering van Make Belgium Great Again nam Frances vanavond een aantal Vlaamse toppolitici mee op een fietstocht om de povere veiligheid voor de fietsers op de Vlaamse wegen aan te kaarten. Om de boodschap die gericht is aan de Vlaamse politici nog meer kracht bij te zetten, confronteerde ze hen bij afloop met familieleden van mensen die in het verkeer zijn gestorven.

De verkeersveiligheid van de fietsers moet gewoon beter. Frances roept in Make Belgium Great Again alle Vlamingen op om op vrijdag 1 november deel te nemen aan een fietstocht in de vijf Vlaamse provincies. "Door samen op straat te komen, hopen we aan te tonen hoe belangrijk we een veiliger fietsverkeer in ons land vinden.", aldus Frances Lefebure.

De fietstochten worden georganiseerd in samenwerking met de Fietsersbond, Critical Mass, de betrokken steden en de Ouders van Verongelukte Kinderen.

Roel De Cleen van OVK (Ouders van verongelukte kinderen) hoopt dat er veel mensen zullen deelnemen aan deze fietstocht: “Er ontbreken nog te veel fietspaden en –wegen in Vlaanderen.  De bestaande infrastructuur is vaak in slechte staat of wordt onderbroken door gevaarlijke kruispunten. Het hoeft ons dan ook niet te verwonderen dat het aantal verkeersongevallen met fietsers stijgt.  Het is hoog tijd dat België fietsveilig wordt. Kom daarom meefietsen op vrijdag 1 november en geef een duidelijk signaal naar onze overheid.

De Make Belgium Great Again-fietstochten vinden plaats op vrijdag 1 november om 15 uur in:

  • Antwerpen – Groenplaats
  • Brugge – ’t Zand
  • Gent – Sint-Pietersplein
  • Hasselt – Molenpoort
  • Leuven – Grote Markt

Inschrijven hoeft niet, iedereen met een fietshart is welkom. Meer concrete info over de fietstochten vind je op de socials van Make Belgium Great Again en op vtm.be.

In de VTM GO-app en op vtm.be zijn na de uitzending Make Belgium Great Again Extra-filmpjes te vinden. Deze extra video’s bieden een blik achter de schermen van het Make Belgium Great Again team. Men vindt er exclusief materiaal zoals het uitdelen van de NIE BELLE-geurhangers en het verdelen van de BIJkasten... Maar ook een inkijk op de making of van het programma.

Niet voor publicatie:
Meer informatie over het programma via veerle.van.mierlo@dpgmedia.be.
Contact Ouders van Verongelukte Kinderen - SAVE vzw - Roel De Cleen - Coördinator SAVE Steden & Gemeenten - Roel.decleen@ovk.be - 0499 903 104.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde