Skip to Content
Feest, kippenvel, een jodelauditie en “de beste zang tot nu toe” in nieuwe K2 zoekt K3

Feest, kippenvel, een jodelauditie en “de beste zang tot nu toe” in nieuwe K2 zoekt K3

Derde auditieshow op zaterdag 25 september om 20u30 bij VTM

Story image

Remi, Giana, Chanel, Luca, Julia, Jolien, Anke, Elise, Eline en Meryl. Zij staan na twee auditieafleveringen van K2 zoekt K3 het dichtst bij het verwezenlijken van hun droom: een echt K3’tje worden. Vanuit de Golden Seats wachten ze op zaterdag 25 september in spanning de 13 nieuwe kandidaten af. Wie blijft comfortabel op zijn stoel zitten? Voor wie spat de droom alsnog uit elkaar? En wie krijgt met een Golden Ticket een reddingsboei toegeworpen van Hanne & Marthe? De hoor-, kijk- én publieksjury zet zich schrap voor een nieuwe auditieshow van K2 zoekt K3.

Dat de lat alsmaar hoger komt te liggen merkt ook host Kürt Rogiers op: “We zijn al aflevering 3 dus je moet best wel wat sterren krijgen om boven op die stoelen terecht te komen.” Maar ook dit keer wordt de jury op haar wenken bediend. Eén van de kandidaten zorgt voor een kippenvelmoment, iemand anders jodelt, nog een andere krijgt de hele studio, inclusief juryleden, aan het dansen en Samantha krijgt “de beste zangauditie tot nu toe” te horen. Al is de vraag: denken de andere juryleden daar hetzelfde over?

Deze Vlaamse kandidaten hopen een nieuw K3’tje te worden:

 • Myrthe (19, Londerzeel): Maakt sinds drie jaar deel uit van het Studio 100-koor. Ze zingt binnenkort mee in de afscheidsshow van Samson & Gert. Haar ultieme droom is toch om een K3’tje te worden. Lukt dat met Hart Verloren?
 • Kato (24, ‘s-Gravenwezel): Is klinisch psychologe en zingt daarnaast ook in een coverband. “Ik ga Oya Lélé zingen omdat ik jullie vooral wil overtuigen dat er terug een K in K3 moet komen”, klinkt het vastberaden. Ze laat een ongezien feestje losbarsten in de studio.
 • Tineke (25, Zerkegem): Nam vier jaar geleden deel aan The Voice van Vlaanderen en strandde in de Battles. Ze schrijft zelf liedjes, geeft les en probeert in de klas van alles een liedje te maken. Voor haar auditie koos ze Mama’s en Papa’s.
 • Laura (19, Oostende): Deze studente kleuteronderwijs zegt altijd super vrolijk te zijn en daarom goed bij K3 te passen. Het is dan ook haar kinderdroom. Niet zo lang geleden verloor Laura haar broer. “Hij was altijd een grote steun en ik weet dat hij er vandaag ook bij is. Hij was zelf super muzikaal. Mijn auditie doe ik deels ook voor hem. Ik weet dat hij super trots zou zijn dat ik hier sta.” Ze brengt Verliefd.
 • Stijn (30, Hoboken): Stijn werkt als ambtenaar en is ook graag met mode bezig. “Ik zou perfect zijn voor K3 want dan kan ik mijn creativiteit en liefde voor muziek bundelen.” Zijn auditie op Ali Baba heeft hij tot in de puntjes voorbereid, ook vestimentair.
 • Bart (18, Zedelgem): Bart is grote fan van André Hazes én van K3 natuurlijk. “Nu jongens ook mogen deelnemen krijg ik mijn kans. Het zou fantastisch zijn om de eerste jongen in K3 te kunnen zijn”, droomt hij. Zijn eerste optreden ooit doet hij op Beroemd.

Deze Nederlandse kandidaten wagen hun kans:

 • Jess (25, Eindhoven): Is muziekdocente en campinganimatrice. Ze houdt ook enorm van reizen en trok in haar eentje met de auto drie maanden lang door Nieuw-Zeeland. Nu staat ze op het podium met Kuma He.
 • Florentien (28, Haarlem): Is geboren in België en belandde via Engeland in Nederland. Ze hoopt de jury te overtuigen met haar “alternatief stemgeluid” en “eigen versie van de dansjes”. Ze brengt Alle Kleuren.
 • Thomas (29, Amsterdam): Volgens Thomas is het tijd voor een mannelijke kracht bij K3. “Ik heb super veel energie om dit te rocken.” Thomas had het in zijn jeugd niet altijd makkelijk en overwon een eetstoornis. “En nu sta ik hier. Met veel kennis en zelfzekerheid.” Klaar voor zijn auditie op Ya Ya Yippie.
 • Eveline (29, Zundert): Eveline is muziekdocente en studeert zelf muziektheater. “Het dak gaat eraf vandaag want ik ga jodelen en hoop dat de hele zaal gaat meedoen”, kondigt ze haar auditie op Jodelee aan.
 • Matthijs (18, Putten): Matthijs is pas 18 geworden en daarmee één van de jongste kandidaten. Hij zit in een musicalvereniging, maar is bloednerveus voor zijn auditie op Liefdeskapitein. “Je staat helemaal te trillen”, merkt Kürt Rogiers backstage op. Kan Matthijs de zenuwen de baas?
 • Celester (20, Bilthoven): Is studente mondzorgkunde en werkt ook als tandartsassistente. Ze was amper 10 toen ze ervan droomde om deel uit te maken van K3. “Toen was ik te jong, maar nu pak ik mijn kans.” Dat doet ze met een iets minder bekend, maar emotioneel K3-liedje: Bubbel.
 • Danielle (19, Leersum): Danielle heeft een eigen YouTube-kanaal waarop volgens haar álles bespreekbaar is. “Ik ben opgegroeid met K3 en dat waren mijn rolmodellen. Ik ben trans en K3 was voor mij het toppunt van vrouwelijkheid, daar keek ik erg naar op”, vertelt ze. Ze hoopt de jury te overtuigen met I Love You Baby.

PREVIEW: Het loopt mis in de backstage van K2 zoekt K3

In de backstage van K2 zoekt K3 loopt het bijna mis vlak voor de auditie van kandidate Danielle. Tijdens een interview wordt presentatrice Tooske Ragas het slachtoffer van een overenthousiaste Kürt Rogiers… met een natte outfit tot gevolg.

Kijk mee in de gouden box van Hanne & Marthe en beleef hun parcours via K2 zoekt mee op VTM GO

Story image

Vanuit hun gouden box volgen Hanne & Marthe elke week alle audities. Ze krijgen de kans om onterechte afvallers op te vissen en met een Golden Ticket rechtstreeks door te sturen naar de studioshows. Hun mening over de audities en hun belevenissen in de gouden box en backstage bij K2 zoekt K3 zijn meteen na elke auditieshow exclusief te volgen in ‘K2 zoekt mee’ op VTM GO.

Wie wordt de nieuwe K3? Ontdek de preaudities van de kandidaten via vtm.be

Wie zelf voor hoor- en zie-jury wil spelen kan dat doen via vtm.be. In de online auditietool van K2 zoekt K3 kan iedereen de preaudities beoordelen van de 68 kandidaten die hun kans wagen in de show. En dat enkel op basis van hun stem óf hun look. Zie je de kandidaten liefst aan het werk vanuit de kijkbox of hoor je ze liever uitsluitend vanuit de luisterbox? Test het zelf uit en geef jouw favorieten een ‘Oja’ of een ‘Néné’. Eén van deze 68 wordt straks dé opvolger van Klaasje.

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:

<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/251333?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde