Faroek gaat opnieuw wekelijks

Faroek gaat opnieuw wekelijks

Vanaf dinsdag 5 november om 21.45 bij VTM

Story image

Zes weken lang gaat VTM gerechtsspecialist Faroek Özgünes  dit najaar in zijn opsporingsprogramma  opnieuw op zoek naar tips van kijkers die een misdaad kunnen oplossen. 

Faroek Özgünes: “We stellen elk jaar vast dat een programma als Faroek  een hoge betrokkenheid creëert bij de kijkers. Zij helpen mee om misdrijven op te lossen. Vorig jaar haalden we een ophelderingspercentage van 42 procent. Onze hulp komt dus echt van pas.”

Faroek vraagt de politie meer uitleg over gepleegde feiten, gaat uitvoerig in op beschrijvingen van daders en roept  getuigen op om zich snel en discreet bij de politie aan te melden.  In veel van de reportages zijn bewakingsbeelden te zien van verdachten en komen slachtoffers aan het woord.

Kijkers kunnen contact opnemen met de speurders via het gekende gratis telefoonnummer van de politie 0800/30 300 of via mail (opsporingen@police.belgium.be).

Na de uitzending is er online een rechtstreekse verbinding met het permanentiecentrum waar Faroek en de politie een stand van zaken geven over de tips die in de loop van het programma zijn binnengekomen.

De opsporingsreportages zijn ook online te bekijken op de website van de federale politie (https://www.politie.be/5998/nl/opsporingen) of op de website van het programma (https://vtm.be/faroek).

Op zondagmiddag is er na het VTM NIEUWS van 13.00 een heruitzending van Faroek.

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde