Skip to Content
“En toen ging het licht even uit”: man valt van ladder in het holst van de nacht

“En toen ging het licht even uit”: man valt van ladder in het holst van de nacht

De MUG: aflevering 6 op maandag 9 november om 21.55 bij VTM

De MUG volgt op maandag 9 november om 21.55 bij VTM hoe de hulpverleners van ZNA Stuivenberg de hele nacht gas geven. Bij elke case staat één vraag centraal: wat is er gebeurd? Dat willen spoedarts Bart en spoedverpleegkundige Helga zo snel mogelijk te weten komen wanneer ze worden opgeroepen voor een man die in het holst van de nacht van een ladder is gevallen. “Wat voor een uur is dat nu om van een ladder te vallen... Is dat een inbreker of iemand die zijn sleutels vergeten is om ergens binnen te geraken? Je denkt vanalles maar wat het dan uiteindelijk was, dat had ik niet verwacht...”, vertelt Helga. 

Ambulanciers Bart en Peter worden opgeroepen voor een kindje van 1 jaar dat bewusteloos is gevallen. “Als je naar interventies vertrekt met kinderen, dan vertrek je met een andere ingesteldheid. Je bent iets alerter en zenuwachtiger dan bij volwassenen”, vertelt Peter. En zulke situaties maken niet alleen bij de hulpverleners, maar vooral bij de ouders zelf heel veel emoties los.

De spoeddienst is een afdeling van komen en gaan, niet alleen voor de patiënten maar ook voor de hulpverleners. Spoedverpleegkundige Helga gaat, na 42 jaar dienst, op pensioen en dat laten haar collega’s niet ongemerkt voorbijgaan. “Ik heb zoveel jaren in het ziekenhuis gestaan en mijn hart ligt bij mijn collega’s, mijn patiënten en bij mijn werk”, vertelt Helga

De aflevering van De MUG is ook te (her)bekijken op VTM GO.


Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

Maja Keldermans Press Officer, DPG Media

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde