Einde van het avontuur voor MYN: Genkse vrienden moeten als eersten de deuren sluiten in Mijn Restaurant

Het verdict is gevallen in Mijn Restaurant: MYN in Genk van boezemvrienden Alessio en Olivier moet als eerste de deuren definitief sluiten. Na weken van stress en heruitvinding koos de kijker voor hun tegenstander VONK in Antwerpen. Alessio nam het verlies sportief op: “We hebben keihard gewerkt, maar eerlijk: het voelde niet aan als werken. Ik heb ontdekt dat ik dit echt graag doe. Het was een heftig parcours, maar ik zie een zaak vol goede herinneringen. We hebben gevochten en laten zien dat we het kunnen. Toen we begonnen, wisten we van niks. Hoe hebben we dit zelfs klaargespeeld?! Ik heb mij geweldig geamuseerd, wat een mooie kans! En we zijn nog niet klaar met de horeca.” Olivier was sprakeloos en zichtbaar aangeslagen: “Het was een heel fijne tijd.” En ook bij chef Wout kwam het nieuws hard binnen: “Ik had meer voor jullie willen betekenen!” 

Bekijk hier de sluiting in Genk: 

De start van MYN was nochtans veelbelovend. De twee vrienden stormden vol enthousiasme hun lege pand binnen: geen professionele horeca-ervaring, wel bakken ambitie en een fusionkeuken die moest knallen. “We gaan van hobbykoks naar het hebben van een zaak. Het zal insane worden”, klonk het toen. Maar de realiteit bleek pittig. Ze moesten op zoek naar structuur, een sterk team en een uitgekiende menukaart. Hun charme en gastvrijheid sprongen direct in het oog, maar de jury merkte al snel een gebrek aan ervaring en organisatie op. Jurylid Marc Coucke gaf hen een duidelijke raad: “Ik hou van Limburg, maar jullie missen enorm veel ervaring. Mag ik jullie aanraden om iemand met veel kennis in huis te halen?”

Al snel volgden de vrienden dit advies op. Chef Wout werd aangetrokken om de keuken te leiden, wat zorgde voor frisse energie. Toch bleef de kritiek op het eten binnenstromen. Na harde recensies van zowel de jury als geheime gasten, besloten Alessio en Olivier opnieuw het roer om te gooien. Het belevingsmenu werd ingeruild voor een à la carte-menu met een duidelijke Italiaanse focus. “Het moest beter, dus we hebben gehandeld. We zijn naar Italië gegaan, en dat voelt fantastisch. Dit is Champions League”, lachte Alessio vol vertrouwen. De nieuwe gerechten – kleurrijk, fris en herkenbaar – werden goed ontvangen door hun collega’s en recensenten. Maar helaas bleek het niet genoeg. De kijkers beslisten, en VONK bleef overeind.

Nu MYN uit de wedstrijd ligt, wordt de strijd tussen de overgebleven restaurants alleen maar spannender. Wie houdt het hoofd koel en wie bezwijkt onder de druk van de service?

Bekijk hier de overwinning in Antwerpen:


Niet voor publicatie:

Bovenstaande video's zijn over te nemen via deze embedcode:

Maja Keldermans

Sr. Press Officer, DPG Media

Delen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

Neem contact op met

Medialaan 1 1800 Vilvoorde

pers@dpgmedia.be

vtm.be