Eerbetoon aan Marieke "Wielemie" Vervoort in extra Telefacts

Eerbetoon aan Marieke "Wielemie" Vervoort in extra Telefacts

Nooit eerder geziene beelden nu zondag 27 oktober om 13.45 bij VTM

Als eerbetoon aan de overleden Marieke Vervoort is er zondag een speciale aflevering van Telefacts, met een unieke reportage over de fel bewonderde atlete. Telefacts heeft Wielemie de voorbije jaren op verschillende belangrijke en doorslaggevende momenten in haar leven van dichtbij kunnen volgen. Dat leverde unieke gesprekken op met Marieke en beelden die nooit eerder zijn vrijgegeven.

Telefacts was er onder andere bij op het WK in Doha in 2015, waar Marieke in haar rolstoel drie keer goud veroverde en ook op de Memorial Van Damme in datzelfde jaar. Maar in de reportage ook heel intieme momenten van Wielemie met haar ouders, verzorgers en arts Wim Distelmans. Met hem sprak ze openlijk over haar wens om zelf uit het leven te stappen.

Wim Distelmans - professor in de palliatieve geneeskunde: “Ze is naar mij gestuurd door haar psycholoog, omdat ze zelfdodingsgedachten had. Door het feit dat we de euthanasiepapieren hebben opgesteld, kwam er een gemoedsrust over haar waardoor ze haar grenzen nog wel wat wilde verleggen.”

Vervoort filmde ook zelf bij haar thuis. Beelden die nu soms shockeren omdat de pijn en het verdriet waar ze mee leefde, plots heel tastbaar en voelbaar worden.  

Marieke overleed dinsdag. Telefacts praatte na haar dood ook met haar ouders over de fysieke en psychologische strijd van hun dochter en haar wens om te sterven. Het is de tastbaarheid van die laatste wens, die ervoor zorgde dat Marieke het nog zo lang heeft volgehouden.

De reportage is een beklijvend eerbetoon aan de sportvrouw, het rolmodel en de dochter Marieke "Wielemie" Vervoort. 

Marieke Vervoort, voorbij de pijngrens, zondag om 13u45  in een extra Telefacts op VTM

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde