Een shotje bij het ontbijt en een mier met goud aan haar poep: Sergio & Axel proeven van Mexico

Een shotje bij het ontbijt en een mier met goud aan haar poep: Sergio & Axel proeven van Mexico

Aflevering 2 op woensdag 16 oktober om 21.45 bij VTM

Bijna een half miljoen kijkers volgden Sergio Herman en Axel Daeseleire vorige week op hun culinaire trip naar Thailand. Op woensdag 16 oktober zetten ze hun wereldreis verder richting Mexico, een land dat ook voor Axel onbekend terrein is. De Mexicaanse keuken is volgens Sergio echter één van de meest onderschatte ter wereld. En dat zullen de boys geweten hebben. Van shotjes Mezcal bij het ontbijt tot een ultieme smaakexplosie op 3.000 meter hoogte: de Mexicanen dompelen Sergio en Axel onder in de échte Mexicaanse keuken.

En die keuken houdt veel meer in dan taco's, guacamole en fajita's. Na een hobbelige rit met een oldtimer die elk moment uit elkaar kan vallen en een copiloot die links en rechts al eens door mekaar durft te halen, belandt het duo in het ruige binnenland van Mexico. Het culinaire hart. Sergio krijgt er tranen in de ogen bij het proeven van een traditionele tortilla en voelt in een mezcalstokerij het instant effect van een (paar) shotje(s). Mexicanen drinken het straffe spul meerdere keren per dag, te beginnen bij het ontbijt. En daar kunnen Sergio en Axel toch niet voor onderdoen?

Op een markt in Oaxaca voelt Sergio zich als een kind in een snoepwinkel. “Ik kom hier op dat marktje, zet 10 stappen en word gewoon van mijn sokken geblazen. Ik kom hier ogen tekort, zoiets heb ik nog nooit geproefd.” Axel neemt Sergio nadien mee de bergen in. Op 3.000 meter hoogte, middenin de woestijn, wordt er naar een enorm zeldzaam product gezocht. Een heel bijzonder diertje dat maar op 2 plekken ter wereld te vinden is: "een mier met honing aan haar gat". Een fenomenale smaakbom...

Niet voor publicatie:
Foto's uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be/.

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde