Skip to Content
Een onverwachte auditie en de kleindochter van Janine Bischops in The Voice van Vlaanderen

Een onverwachte auditie en de kleindochter van Janine Bischops in The Voice van Vlaanderen

Vrijdag 14 oktober om 20u35 en zondag 16 oktober om 19u55 bij VTM

De Blind Auditions van The Voice van Vlaanderen zijn bijna halfweg. Nu vrijdag en zondag mogen de coaches zich verwachten aan een auditie uit onverwachte hoek, een streepje opera en duikt er ook een bekend gezicht op naast het podium. Nieuwkomer Jan heeft de smaak ondertussen goed te pakken en haalt zelfs trucjes boven om kandidaten te overtuigen om in zijn team te komen. Al valt coach Mathieu ook erg in de smaak bij de jonge talenten. Zelfs host Aaron Blommaert is stiekem grote fan: “Ik kijk thuis naar zijn videoclips, zo’n erge fanboy ben ik. Ik ben een beetje starstruck!” 

Bekijk hier de preview uit de aflevering van vrijdag:

The Voice-kandidaat Line (20 jaar uit Gent) blikt alvast terug op een onvergetelijke auditie. Wat voor haar op vrijdag begint als een soundcheck voor het programma draait plots uit op een echte auditie. “Ik wou mezelf inschrijven maar ik was te laat, dus vandaag sta ik hier enkel voor de soundcheck”, vertelt Line. Maar daar zijn enkele coaches het, na het horen van die soundcheck, niet mee eens. “Ik zal eens met de producer spreken en als je graag wil, dan mag je meedoen”, klinkt het bij Koen. In welk team krijgt Line alsnog een plekje?

Op zondag duikt er dan weer een bekend gezicht op naast het podium van The Voice. Kaat (21 jaar uit Bornem) is de kleindochter van Janine Bischops uit Familie. “Mijn bomma is mijn grootste fan, mijn beste vriendin én ook mijn buurvrouw”, vertelt Kaat. En dat zal bomma Janine geweten hebben. “Ik hoor haar altijd zingen, mijn huis heeft peperkoeken muren!”, lacht ze. Kaat waagt haar kans met een interessante outfit én nummerkeuze ‘Wait A Minute’ van Willow Smith.  

Deze kandidaten schitteren tijdens de vijfde Blind Auditions op vrijdag 14 oktober:

 • Nisrine (18, uit Maaseik) werd samen met haar drie zussen opgevoegd door haar mama waarvoor ze enorm veel bewondering heeft. Met het nummer ‘Good Woman’ van La’Porsha Renae wil ze tonen dat vrouwen geen man nodig hebben. 
 • Wesley (19, uit Stavele) houdt van zingen en dansen. Muziek heeft hem door een moeilijke periode geholpen. “Mijn ouders waren niet echt in beeld dus ik ben opgevoed door mijn oma.” Hij wil de coaches doen draaien met ‘Jar Of Hearts’ van Christina Perri. 
 • Tessa (22, uit Welle) studeert digital content creation, houdt van vloggen en zingen. Ze wil vooral haar idool Mathieu Terryn doen draaien met ‘Life On Mars’ van David Bowie. 
 • Andries (28, uit Baal) schrijft liedjes, speelt op concerten en heeft ook een eigen scholenvoorstelling. Daarin vertelt hij zijn persoonlijke verhaal: “Ik had last van een depressie en hoop via muziek mijn verhaal tot bij de jeugd te brengen.” Hij begeleidt zichzelf op de gitaar met ‘Where Is My Mind’ van Pixies. 
 • Mieke (41, uit Bornem) is onderwijzeres en mama van drie dochters. Ze doet mee omdat ze graag eens iets voor zichzelf wil doen. Ze zingt ‘Bad Liar’ van Imagine Dragons. 
 • Jules (22, uit Hemiksem) is enorm grote fan van The Voice van Vlaanderen en heeft van elke editie, ook in het buitenland, wel iets gezien. Kan hij zelf een plekje in zijn favoriete programma veroveren met ‘Riptide’ van Vance Joy?
 • Yente (18, uit Erembodegem) doet mee omdat ze iets wil bijleren en ervaring wil opdoen. Ze maakt het zichzelf niet makkelijk met ‘Strong’ van London Grammar. 

Deze kandidaten wagen hun kans tijdens de zesde Blind Auditions op zondag 16 oktober:

 • Jana (19, uit Melle) houdt van klassieke muziek en wil ooit in de opera zingen. Ze wil laten zien wat ze in huis heeft met ‘O Mio Babbino Caro’ van Katherine Jenkins. 
 • Matthias (23, uit Eke) zingt ‘Roller Coaster’ van Danny Vera. “Het liedje beschrijft mijn leven. Ik heb drie jaar geleden in een coma gelegen na een operatie en ik heb alles opnieuw moeten leren.” Kan hij de coaches overtuigen met zijn auditie? 
 • Marilou (16, uit Schorisse) kreeg de muziekmicrobe met de paplepel mee. Haar ouders zaten allebei in een bandje, haar vader bespeelt verschillende instrumenten en haar moeder bracht zelfs een plaatje uit. Ze probeert door te stoten met ‘Hope Is A Dangerous Thing For A Woman Like Me To Have’ van Lana Del Rey. 
 • Yanis (29, uit Halle) doet mee omdat hij heel graag op een podium staat. Hij houdt van dansen ontdekte recent ook dat hij kan zingen. Kan hij de coaches over de streep trekken met ‘When You Love Someone’ van James TW? 
 • Voor Sarah (26, uit Tienen) is The Voice geen onbekend terrein. Zij waagde haar kans al in het vorige seizoen en kwam toen in team Natalia terecht. “Ik maakte toen een moeilijke periode door maar op dit moment ben ik gelukkiger dan ooit”, vertelt ze. Tweede keer goede keer, daar hoopt ze op met ‘Never Tear Us Apart’ van INXS. 
 • Fien (18, uit Brasschaat) wil al van kleins af aan kapster en zangeres worden. “Ik zou Mathieu zijn haar wel eens willen kleuren”, lacht ze. Fien doet auditie op ‘Jealous’ van Labrinth.  
 • Ilaria (18, uit Gent) ontdekte haar passie voor muziek in een koortje op school. Ze stapt het podium op met ‘The One’ van Jorja Smith, een nummer dat haar vriendinnen voor haar uitkozen. 

Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be​Fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

​De video kan je delen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/333369?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Maja Keldermans Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde