Een gevangenisstraf, een historische kreet en een onmogelijke BV-romance in Van Rossem

Een gevangenisstraf, een historische kreet en een onmogelijke BV-romance in Van Rossem

Aflevering 3 op donderdag 12 oktober om 21u45 bij VTM

Zwarte Zondag, 1991. Jean-Pierre Van Rossem lanceert zichzelf tot politiek fenomeen, tot ongenoegen van het establishment. Als politicus verstoort hij de eedaflegging van koning Albert en vuurt hij de historische kreet ‘Vive la république d’Europe! Vive Julien Lahaut!’ af op het Parlement. “Ik kon dat nog wel appreciëren”, lacht politica Goedele Liekens nu donderdag 12 oktober in aflevering 3 van Van Rossem. “Als ik zijn manager was geweest, zou ik zeggen: je moet dat doen. De ideale manier om zijn standpunt duidelijk te maken. Slimme gast, slimme zet.” Jean-Pierres jongste zoon Youri vertelt: “Daar was zeker over nagedacht. Er waren gesprekken over met mijn ma. Zij had gesmeekt om het niet te doen.” “Hij zei dat hij was aangemoedigd door Patrick Dewael”, beweert vriend Olivier Ameye.

Ondertussen zit Van Rossem financieel aan de grond. Tv-optredens en actes de présence in het nachtleven worden zijn hoofdverdienste. Een onmogelijke verliefdheid op ex-Miss België Brigitta Callens kost hem zijn derde huwelijk en zijn vriendschap met Zillion-eigenaar Frank Verstraeten. “Jean-Pierre mocht altijd binnen als VIP”, vertelt Verstraeten. “Dat was in de periode dat ik liefdesverdriet had van mijn breuk met een ex-Miss België. Hij zei: ‘Ik kan dat regelen, ik kan uw relatie redden’. Hij is Brigitta gaan opzoeken en ik denk dat hij er dan gewoon zelf verliefd op is geworden. Ik heb hem maanden niet meer gezien.” Een verhaal van Boccaccio-eigenaar Benny Strouven doet Verstraetens wenkbrauwen nog meer fronsen.

Bekijk de preview hier:

Jean-Pierres zonen Nicolas en Youri vertellen over de verschillende opvoeding die ze van hun vader hebben gekregen. “Ik speelde vrij vaak gezelschapsspellen met hem”, vertelt Youri. “Meestal Monopoly. Op een magische wijze had hij altijd wel nog geldbriefjes liggen, alsof het het echte leven was in zijn geval. Het was niet de vader die zijn zoon ging laten winnen.” Een ander verhaal klinkt bij Nicolas: “Mijn broer heeft een andere papa meegemaakt dan ik. Hij heeft me ooit in een vuilniszak buiten gezet, omdat ik niet tot tien kon tellen. Mijn papa probeerde van mij iemand te maken die ik eigenlijk niet was.

Niet voor publicatie:
​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be.

Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:
<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/403593?automute=false&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde