Skip to Content
Een budget van 55 euro tegenover 1.400 euro in 'Steenrijk Straatarm'

Een budget van 55 euro tegenover 1.400 euro in 'Steenrijk Straatarm'

Op donderdag 14 oktober om 21u40 bij VTM 2

Op donderdag 14 oktober om 21u40 bij VTM 2 wisselt de rijke familie Debaere met het arme gezin Meys drie dagen van leven, van huis en van leefgewoonten maar vooral ook van budget in Steenrijk Straatarm

Xavier Debaere woont samen met plusmama An en de twee kinderen Louis en Olivier in het West-Vlaamse Wingene. Hun luxe wordt betaald door het succesvolle opleidingsbedrijf dat ze samen oprichtten. In Oostmalle woont de alleenstaande vader Ronny Meys met zijn hond Max. Om de week komen zijn zonen Yulian en Killian bij hem logeren. Het leven van Ronny nam een paar jaar geleden een drastische wending toen een zeldzame spierziekte bij hem werd vastgesteld. Hij heeft ondertussen al 15 rugoperaties moeten ondergaan en leeft van een invaliditeitsuitkering. Ronny heeft ook een schuld tussen de 12.000 en 15.000 euro en zijn volledig inkomen wordt nu beheerd door het Sociaal Huis van Malle.
​Bij de wissel wordt ook het beschikbaar budget ontdekt: Ronny en zijn zonen krijgen 1.400 euro tegenover 55 euro voor het gezin Debaere, een hele uitdaging. Wanneer ze inkopen gaan doen, let de familie dan ook op de prijs van alles wat in hun winkelkar wordt geplaatst. Aan de kassa wordt het spannend, maar de rekening bedraagt 44,87 euro en An beseft: “Nu kan je zeggen: we hebben maar 45 euro uitgegeven aan voeding, maar je kan ook zeggen: we hebben nog maar 10 euro over voor de rest van het weekend.

Bekijk de preview:

Steenrijk Straatarm op donderdag 14 oktober om 21u40 bij VTM 2 en ook op VTM GO.


Niet voor publicatie:
​De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
Bovenstaande preview is over te nemen via deze embedcode: 
​<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/256417?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde