Skip to Content
Eddy Planckaert vertelt in ‘Alloo bij…’ over het abrupte einde van zijn carrière als profwielrenner: “Ik huilde tranen met tuiten”

Eddy Planckaert vertelt in ‘Alloo bij…’ over het abrupte einde van zijn carrière als profwielrenner: “Ik huilde tranen met tuiten”

Donderdag 28 april om 21u50 bij VTM

In een nieuw seizoen van ‘Alloo bij…’ gaat Luk Alloo langs bij straffe bekende Vlamingen die zich van hun meest kwetsbare kant laten zien. Samen met Luk gaan ze langs plekken die een grote indruk hebben nagelaten in hun leven. Op donderdag 28 april om 21u50 bij VTM neemt Luk zijn eerste gast mee op trip down memory lane: Eddy Planckaert. Op nostalgische tocht doorheen Eddy’s verleden blikt de voormalige profwielrenner terug op zijn carrière. Hij toont het wegje waar hij als 4-jarig mannetje tot wel 500 keer per dag rond crosste met zijn fietsje en vertelt ook open over het abrupte einde van zijn carrière. Dat hij omwille van een blessure moest stoppen op een hoogtepunt, zit hem heel diep: “Het moment waarop ik het papier zag van de dokter met daarop in fluostift dat ik nooit meer topsporter kon zijn, moest ik me aan de kant van de snelweg zetten. Ik huilde tranen met tuiten.” 

Bekijk hier de preview:

In het Oost-Vlaamse Nevele liggen Eddy’s roots: “Hier zitten de wortels, en je voelt dat hé!”, vertelt Eddy in de eetkamer van zijn zus Vera. “Eddy was ne rappen op elk gebied, dat kan Christa wel beamen”, lacht zijn zus. Waarop Eddy vertelt wat hij op een zwoele zomerdag als 14-jarige knaap uitspookte in een strandcabine aan zee… 

Eddy toont Alloo ook talloze foto’s van zijn moeder die een aantal jaren terug overleed. Ze zijn overal aanwezig in het huis van Vera. “Ik voelde dat het tijd werd voor haar om te gaan, en dus sliep ik nog eens bij haar in bed. Dat zijn de schoonste dingen die er zijn. Nog eens op haar rug wrijven, zoals zij ook deed bij mij… En haar bedanken voor mijn leven”, vertelt Eddy weemoedig. 

‘Alloo bij…’, donderdag 28 april om 21u50 bij VTM en ook op VTM GO.


Niet voor publicatie:

De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be. Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be. Bovenstaande preview kan worden overgenomen via volgende embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/299650?automute=false&autoplay=false&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>


 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde