Skip to Content
Eddy Planckaert moedigt Dina & Andy aan: verbranden ze meer vet als ze sporten vóór het ontbijt?

Eddy Planckaert moedigt Dina & Andy aan: verbranden ze meer vet als ze sporten vóór het ontbijt?

Ze Zeggen Dat: aflevering 4 op dinsdag 24 november om 20.40 bij VTM

Story image

In de vierde aflevering van Ze Zeggen Dat op dinsdag 24 november om 20.40 krijgen Dina Tersago en Andy Peelman hulp uit onverwachte hoek. Niemand minder dan wielerlegende Eddy Planckaert komt hen aanmoedigen tijdens één van hun experimenten. Dina en Andy testen immers of het klopt dat je meer vet verbrandt als je vóór het ontbijt gaat sporten. Onder begeleiding van inspanningsfysioloog Bert Op ‘t Eijnde en met de vakkundige aanmoediging van Eddy Planckaert doen Dina en Andy de vergelijkende test.

Voor ze daaraan beginnen, ondergaan Dina en Andy de nodige tests om hun fysiek en sportritme te bepalen. “Jullie hebben allebei de fundamenten voor een serieuze kathedraal. Alleen staat die kathedraal er nog niet”, klinkt het verdict. “Bij Andy is het een chique villa, bij Dina een houten tuinhuisje.” Er is dus nog wat werk aan de winkel. Voor hun experiment zullen Dina en Andy twee weken lang exact hetzelfde eten. Sporten doen ze in de eerste week ná het ontbijt en in de tweede week vóór het ontbijt. Levert dat een verschil op voor de vetverbranding en klopt het dus dat je meer kilo’s verliest als je sport vóór het ontbijt?

Dina Tersago wordt stand-upcomedian voor nieuw VTM-programmma

Story image

In The Masked Singer bewees Dina Tersago al dat ze goed kan zingen. Voor Ze Zeggen Dat stapt ze opnieuw uit haar comfortzone. Dina waagt zich immers voor het eerst aan stand-upcomedy. Ze wordt gecoacht door comedian Thomas Smith en debuteert met haar eerste voorstelling ‘Tegen de stroom in’ meteen in het hol van de leeuw: The Joker, hét comedy-café van Vlaanderen. Wat wil Dina hiermee bewijzen?

Andy schept duidelijkheid: zijn pubers echt zo lui en geraken ze daarom niet uit bed?

Story image

Andy heeft zijn koffer gepakt om de nacht door te brengen in Emblem, bij Jessie en Erwin en hun twee puberzonen Dylan (15) en Dean (17). Al zal er van slapen niet veel in huis komen. Andy wil onderzoeken of het klopt dat pubers lui zijn en daardoor ‘s ochtends niet uit bed kunnen. “Maar om appels met appels te vergelijken moet ik de ouders ook wakker houden tot de pubers gaan slapen. Alleen dan kan ik hun gedrag ‘s ochtends vergelijken met dat van volwassenen”, aldus Andy. De resultaten van de test en de wetenschappelijke verklaring van slaapexpert Olivier Mairesse zullen heel wat ouders de wenkbrauwen doen fronsen.

De afleveringen van Ze Zeggen Dat zijn ook te (her)bekijken op VTM GO.

Niet voor publicatie: 
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/
Uitgebreid fotomateriaal vind je op foto.dpgmedia.be

Sylvia De Doncker Sr. Press Officer, DPG Media

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde