Dronken man opent jacht op cameraman van Andy op Patrouille

Dronken man opent jacht op cameraman van Andy op Patrouille

Andy op Patrouille in Georgië, dinsdag 12 november om 20.35 bij VTM

Story image

Georgië, gekneld tussen Turkije en Rusland, staat onder meer bekend om een heuse ontslagronde binnen de politie: in 2004 werden maar liefst 16.000 van de 50.000 politiemensen ontslagen wegens corruptie. Andy Peelman ondervindt aan den lijve of de agenten het vertrouwen van de burger hebben teruggevonden. Als je het nieuwe commissariaat van Tbilisi ziet, is het meteen duidelijk dat ze er hier serieuze middelen tegenaan gooien om van dat oude corrupte imago af te geraken.

Andy wordt al snel geconfronteerd met het grootste probleem in Georgië: auto-ongelukken. Vaak veroorzaakt door een andere boosdoener: overmatig alcoholgebruik. Wanneer één van de dronken mannen waarmee de politie in aanraking komt Andy’s filmploeg spot, slaan zijn stoppen door en vliegt hij recht op de cameraman af…

Ook in Batumi, een geliefde toeristische trekpleister aan de Zwarte Zee, mag Andy mee op patrouille. Aangezien deze regio leeft van het toerisme moet de veiligheid ten allen tijde gegarandeerd worden. Ook op de baan. En dan merkt Andy dat hij niet de enige Belg in Georgië is. Samen met zijn collega Tamar zet hij een auto met Belgische nummerplaten aan de kant. Valse Belgische nummerplaten.

Ook in deze Andy op Patrouille maakt de agent tijd om zijn collega’s persoonlijk te leren kennen: agent David woont middenin de wijnregio Kakheti in het oosten van Georgië, waar hij met zijn familie een wijngaard heeft. Maar niet alle druiven belanden in een wijnfles. David gebruikt ze ook voor het stoken van wodka. Geheel voor eigen gebruik. En Andy, die mag mee wodka gaan stoken én proeven.

Story image

Niet voor publicatie:
Foto’s uit het persbericht kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be
Uitgebreid fotomateriaal vind je op https://persweb.be

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde