Skip to Content
Dina onderzoekt of we preutser zijn dan vroeger

Dina onderzoekt of we preutser zijn dan vroeger

Ze Zeggen Dat: donderdag 21 oktober om 20u35 bij VTM

Ze zeggen dat… we nu preutser zijn dan vroeger, dat je rode wijnvlekken kan verwijderen met witte wijn en dat mensen die dialect spreken dommer lijken dan mensen die Algemeen Nederlands praten. En hoe zit het nu met cryptomunten zoals bitcoins? Is dit een interessante investering of net niet? Dina Tersago en Andy Peelman gaan op onderzoek uit en testen al deze beweringen in Ze Zeggen Dat op donderdag 21 oktober om 20u35. 

Bekijk hier de trailer:

Zijn we vandaag preutser dan vroeger?

Als experiment wil Dina een artistieke foto maken met zoveel mogelijk naakte mensen. Het Opera Ballet Vlaanderen in Gent vormt het prachtige kader voor deze unieke foto. Dina moet voor dit experiment een grote drempel over, maar ze wordt bijgestaan door seksuoloog Wim Slabbinck en haar eigen mama die beiden ook naakt zullen poseren. Ook Qmusic-collega Matthias Vandenbulcke is van de partij. Hoeveel mensen komen er naar Gent? Wat is hun leeftijd? En staan bepaalde generaties er meer voor open om uit de kleren te gaan dan andere?

Ze zeggen dat mensen die dialect spreken, dommer lijken dan mensen die AN praten. 

Voor dit experiment trekt Andy naar Bellewaerde. Vermomd als dierenverzorger geeft hij er twee keer dezelfde presentatie: de eerste keer met een stevige Aalsterse tongval, nadien in het Algemeen Nederlands. Voor die laatste presentatie krijgt hij eerst nog snel een spoedcursus logopedie van VTM-sportanker Lies Vandenberghe. Dorien Van de Mieroop, professor Taalkunde KU Leuven begeleidt het onderzoek. Het resultaat van de test laat er geen twijfel over bestaan...

Story image

Ze zeggen dat iedereen in cryptomunten moet beleggen

Dina en Andy krijgen elk 2 000 euro ter beschikking, geld dat van hun eigen rekening komt. Ze krijgen de keuze om deze som te investeren in cryptomunten of via een klassieke belegging op de beurs. Dina kiest voor de meer bekende optie van de twee: traditioneel beleggen, Andy kiest voor het kopen van cryptomunten. Na vijf weken wordt hun winst berekend. Hoeveel heeft de risicovolle belegging van Andy opgeleverd? En heeft Dina winst gemaakt met haar traditionele belegging?

Het olijke duo Lisette en Ivette, de mama’s van Andy en Dina testen uit of je rode wijnvlekken kan verwijderen met witte wijn. En ook de bewoners uit de Kerkstraat testen deze week een bewering uit: ze zeggen dat je nagellak sneller droogt in ijskoud water. Maar klopt dat ook? Wat is een fabel en wat niet? 

Story image

Ze Zeggen Dat op donderdag 21 oktober om 20u35 bij VTM en ook op VTM GO.

Niet voor publicatie:
De foto's uit de mail kan je downloaden via https://communicatie.vtm.be/ of via ​ foto.dpgmedia.be
Bovenstaande trailer is over te nemen via deze embedcode:
​<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/257312?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=false&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde