Dimitri Van den Bergh scherpt iedere donderdarts de pijlen tegen de wereldtop tijdens de Premier League Darts

Dimitri Van den Bergh scherpt iedere donderdarts de pijlen tegen de wereldtop tijdens de Premier League Darts

Premier League Darts, vanaf 2 februari iedere donderdag bij VTM 2

Donderdag = donderdarts! Van donderdag 2 februari om 20u00 tot en met donderdag 25 mei staan de donderdagen bij VTM 2 weer helemaal in het teken van de Premier League Darts. Aan dat prestigieuze toernooi mogen slechts acht topspelers deelnemen, waaronder dit jaar opnieuw ook landgenoot Dimitri Van den Bergh. Dartliefhebbers kunnen de prestaties van ‘Dancing Dimi’ op de voet volgen, want VTM 2 zendt voor het derde jaar op rij alle matchen van één van de belangrijkste dartevents live uit. Rudy Lanssens, Erik Clarys, Mathias De Vliegher, Kim Huybrechts, Jan Suykens en Brian Raman zijn de vertrouwde commentatoren en brengen ook regelmatig verslag ter plaatse uit. 

Het is de tweede keer dat Dimitri Van den Bergh deelneemt aan het toernooi. Tot zijn eigen verrassing kreeg hij van de PDC een wildcard in de bus. Die heeft ‘Dancing Dimi’ te danken aan zijn halve finale op het WK, een glansprestatie tijdens de World Matchplay en winst op twee World Series-toernooien. De andere gelukkigen zijn Jonny Clayton, Nathan Aspinall en Chris Dobey, die afgelopen weekend verrassend de Masters won. Wereldkampioen Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price hebben als top 4 van de PDC-ranking traditioneel startrecht.

De acht wereldtoppers strijden in een competitieformule met 16 mini-toernooien en play-offs voor een prijzenpot van zo’n 1,14 miljoen euro, waarvan ruim 310 000 euro voor de winnaar is weggelegd. Daar komt nog een wekelijkse winnaarsbonus van zo’n 11 000 euro bovenop. De vier darters die na de 16 speeldagen de meeste punten verzamelen, plaatsen zich op donderdag 25 mei voor de play-offs (halve finales en finale) in Londen.


De foto’s uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.

Lieze Schoofs Press Officer DPG Media

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde