De zoektocht naar één eventuele erfgenaam levert een hele familiereünie op in Erfgenaam Gezocht

De zoektocht naar één eventuele erfgenaam levert een hele familiereünie op in Erfgenaam Gezocht

Op donderdag 29 december om 20u35 bij VTM

De zaak van Rob(ert) Heremans uit Pijpelheide liep de voorbije weken niet van een leien dakje in Erfgenaam Gezocht. Robert was ongehuwd, kinderloos en leefde volgens de buren een erg teruggetrokken leven. Op het kerkhof werd Axel geconfronteerd met een pover kruisje van de man. In het archief van Heist-op-den-Berg hoopt Axel via Roberts ouders een spoor te vinden van andere familieleden. En jawel: Axel vindt er een hoop tantes en nonkels van Robert. Eindelijk een doorbraak in deze zaak, en wat voor één!

Bekijk hier een fragment uit de aflevering:

In de zaak van Martha Neckers staat Axel lang zo ver nog niet. Martha stierf op 100-jarige leeftijd en niet alleen zij, maar ook al haar broers en zussen bleven ongehuwd én kinderloos. Dat maakt de zoektocht naar een mogelijke erfgenaam er niet makkelijker op… Axel verneemt dat Martha 33 jaar les gaf in het lager onderwijs en komt in contact met twee van haar oud-leerlingen. Hij ontdekt ook dat van de 9 kinderen uit het gezin Neckers er 4 rond de leeftijd van 1 jaar stierven. “Dat is toch wel dramatisch”, beseft Axel. “We staan daar nu minder bij stil omdat dat nu bijna niet meer gebeurd maar eind 1800, begin 1900 was dat dus blijkbaar schering en inslag. Dat moet toch fameus voor wat familiedrama’s gezorgd hebben.

Axel start ondertussen een nieuwe case op: in het Belgisch Staatsblad botst hij op de naam van Josephus Rijmen, in 1997 overleden in Heusden-Zolder. “Een zaak die dus al 25 jaar open staat en voor mij een goede reden om er mijn tanden in te zetten!”, klinkt het bij Axel. Hij besluit naar het laatste woonadres in Koersel te gaan en vindt er een pracht van een villa. De huidige bewoners kochten het 15 jaar geleden, maar toen was het nog een oude boerderij waar 3 broers en 1 zus in woonden, zonder enige vorm van luxe. Eén van hen pleegde er zelfmoord. De boerderij en bijbehorende grond werden door de staat verkocht. Buren vertellen een bijzonder schrijnend verhaal van de familie die er woonde… 

Story image

Erfgenaam Gezocht op 29 december om 20u35 bij VTM en ook op VTM GO.

Niet voor publicatie
De foto uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be.
​Bovenstaand fragment is over te nemen via deze embedcode: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/347943?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde