De zedenzaak tegen Bill Cosby: tweeluik in Telefacts Zomer

De zedenzaak tegen Bill Cosby: tweeluik in Telefacts Zomer

Dinsdag 13 en donderdag 15 juni om 21u40 bij VTM

De Amerikaanse acteur en comedian Bill Cosby was erg geliefd, tot hij meermaals beschuldigd werd van aanranding en verkrachting. Wereldwijd werd de zedenzaak tegen Bill Cosby op de voet gevolgd. Telefacts Zomer wijdt er op dinsdag 13 en donderdag 15 juni om 21u40 een tweedelige reportage aan.

Basketbalspeelster Andrea Constand diende als eerste een klacht in tegen Bill Cosby, nadat hij haar drogeerde en verkrachtte. Maar eerst leek het erop dat het niet tot een veroordeling zou komen. Cosby zou het immers op een akkoordje hebben gegooid met de procureur.

Maar Constand geeft niet op en steeds meer vrouwen komen naar buiten met zeer gelijkaardige verhalen. Eén rechtszaak werd geseponeerd omdat de jury het niet eens raakte over de schuldvraag. Maar wanneer een tweede rechtszaak wordt aangespannen, middenin de #MeToo-storm, is het antwoord op de vraag of Cosby schuldig is aan verkrachting van tientallen vrouwen, volmondig ja.

Bill Cosby - ooit wereldwijd zo geliefd - moet naar de cel. Uiteindelijk zal hij nog geen drie jaar achter de tralies zitten. Op zijn 83ste komt hij immers vrij door een procedurefout, ook al is hij schuldig. En die fout is ironisch genoeg: de deal met de procureur enkele jaren eerder. Voor z’n slachtoffers is het een klap in het gezicht. Ze doen er nu alles aan om mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, te ondersteunen.

De zedenzaak tegen Bill Cosby, op dinsdag 13 en donderdag 15 juni in Telefacts Zomer.


Niet voor publicatie:

  • Deze en nog meer foto’s kan je downloaden via communicatie.vtm.be of foto.dpgmedia.be 
  • De trailer kan je overnemen via deze embed-code: <div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/381182?automute=true&autoplay=true&pip=false&single_play=true&sticky=false' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>
Elle De Leeuw Senior Press Officer

 

 

 

 

 

Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via info@dpgmedia.be

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde