Skip to Content
De winnaar van Snackmasters 2021 is bekend

De winnaar van Snackmasters 2021 is bekend

Na een verrassende finale wint Marcelo Ballardin de trofee van Snackmaster 2021

Vanavond streden sterrenchefs Marcelo Ballardin en Seppe Nobels voor de Snackmasters 2021 trofee. En het werd tweede keer, goede keer voor de sympathieke Gents-Braziliaanse chef Marcelo Ballardin. Terwijl hij vorig jaar nog het onderspit moest delven tegen Piet Huysentruyt, mag hij zich dit jaar de grote winnaar van Snackmasters noemen. Bij de cook-off kregen beide sterrenchefs slechts anderhalf uur de tijd om het Leo wafeltje na te maken. Net als de voorbije twee dagen nam Marcelo al meteen een voorsprong, maar bij Seppe liep het al snel mis: zijn chocolade was slecht getempereerd en tot overmaat van ramp viel een machine uit.

Halverwege de cook-off ontstond ook stress bij de steeds coole Marcelo maar het lukte hem toch om met nog 6 minuten op de klok zijn Leo wafeltjes klaar te hebben. Bij Seppe daarentegen sloeg het noodlot toe: zijn wafeltjes kwamen volledig stuk uit de mal. Tot grote verrassing van de jury besloot Seppe om de handdoek in de ring te gooien en zijn wafeltjes niet aan de jury te presenteren. Hij legde zelf uit waarom: “Ik ga voor perfectie, in mijn keuken gaat alleen het beste door en mijn team zou het heel vreemd vinden als ik nu iets serveer waar ik zelf niet achter sta. Dus ik ga niet serveren en hou de eer aan mezelf, ik gooi de handdoek in de ring, maar ik ga er geen Leo minder om eten en ik ben zó blij dat één van mijn beste vrienden in de gastronomie de titel krijgt.

Bekijk de beelden hier:

De jury kon dus enkel oordelen over de Leo-replica van Marcelo en waren onder de indruk van het resultaat: “We waren zeer verbaasd dat hij zo dicht bij ons product zat. De balans tussen de wafel, de chocolade, de crème: echt chapeau, subliem gedaan!”“Ik heb gewonnen, ik ben de Snackmaster 2021. Top! Het kon niet beter!” klinkt het bij een dolgelukkige Marcelo.

Niet voor publicatie
De foto's uit het persbericht kan je downloaden via communicatie.vtm.be of  foto.dpgmedia.be
Bovenstaande video is over te nemen via deze embedcode:
<div style='padding-top: 56.25%; position: relative; height: 0; width: 100%;'><iframe allowfullscreen='' class='mc-embed' height='100%' mozallowfullscreen='' src='https://mychannels.video/embed/256030?autoplay=false&pip=false&single_play=true' style='border: 0; position: absolute; left:0; top: 0; overflow:hidden;' webkitallowfullscreen='' width='100%'></iframe></div>

Isabelle Couvreur Press Officer, DPG Media
Over VTM

Voor journalisten en fotoredacties

Alle teksten, fotomateriaal, grafisch materiaal, logo’s, merken en audiovisueel materiaal zijn eigendom van DPG Media. Het gebruik is niet toegestaan zonder voorafgaandelijke toestemming van DPG Media, ofwel via e-mail ofwel voor fotomateriaal via het ontvangen van een login op https://foto.dpgmedia.be/. Het gebruiken van een login houdt in dat je instemt met de gebruiksvoorwaarden en geldende rechten. 

Klik hier voor de uitgebreide fotodatabank

Klik hier voor de newsroom van DPG Media

Klik hier voor de newsroom van Qmusic, Joe en Willy

Voor kijkers en surfers 

Geen persgerelateerde vragen? Contacteer de customer service van DPG Media via [email protected]

VTM
Medialaan 1
1800 Vilvoorde